Instalacja podgrzewanych foteli

• Autor wątku Autor wątku aśku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aśku

Guest
Panowie (i Panie, jesli takie tu urzędują!)

Jestem szczesliwym posiadaczem mojego cudenka od niedawna. Nie doczytalam jednak przed zakupem i dalam sie wkrecic (babie przeciez wszystko sie wcisnie!), ze Alfa GT nie miala podgrzewanych foteli (w co trudno bylo uwierzyc, ale jednak...) i kupilam taka bez.

Teraz wypatrzylam miejsce na magiczny guziczek przy fotelu i desperacko probuje zadbac o ciepelko w zimowe poranki :)))

Czy ktos z Was wstawial moze fotele z modulem podgrzewania? Jak to najsprawniej (i najtaniej oczywiscie) zalatwic?

Pozdrowionka
Aśka

Można poszukać zestaw foteli przednich z anglika (choć GT raczej mało jest) i pobawić się w przekładkę dołu. Jest jeszcze opcja dołożenia mat grzewczych z inne j alfy ale to już trochę więcej zachodu. Przy zakładaniu foteli z ogrzewaniem trzeba podciągnąć jedynie 12 V na dość grubym kablu i dołożyć bezpiecznik (najlepiej 15A na stronę).

1.Musisz się zdecydować co do wyboru płci

Jestem szczesliwym posiadaczem...
Teraz wypatrzylam...

2. Oryginalne przyciski/maty są drogie i koszt prawdopodobnie przekroczy zakup kompletu używanych foteli podgrzewanych.
Ew. można szukać uniwersalnych mat grzewczych. Na forum jest instrukcja demontażu fotela.

Ostatnia edycja:
1. Na szczescie nie musze dokonywac takich wyborow... Uzylam slowa "posiadacz" bo nie uzywa sie raczej slowa "posiadaczka". Ale plus za uwazne czytanie. Dzieki :)
2. Czyli pozostaje mi szukanie po szrotach i ew aukcjach zagranicznych - calych foteli.

Dzieki

Ja nic nie wniosę do wątku ale aż miło poczytać jak kobieta w ładnym samochodzie pyta o rzeczy techniczne, które zwykłej kobiecie nie przyszłyby do głowy :)

Witamy w kręgu GT płeć piękną ! :)

Amortyzatory
Powrót