Zdjęcie tapicerki z drzwi.

elt8rr

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT
Witam serdecznie.
Posiadam potrzebę dostania się do silnika szyby od strony kierowcy, odnosze się z zapytaniem czego mam sie spodziewać w trakcie rozkręcania. Póki co poluzowałem wszystkie dolne śrubki (te ktorych normalnie ciezko zobaczyć) reszta jest na klipsy czy jak? Wiem, ze mam imbuskowa śrubkę trzymającą klamkę, prosilbym o info gdzie jeszcze mam cos poodrecac albo poluzowac bo nic nie chce zniszczyć. Dziekuję.

na dole masz chyba 5 wkrętów
jeden pod klapką koło klamki,
musisz wyciągnąć sterowanie szybami tak jest śruga na imbus,
druga jest pod klapką za która zamykasz drzwi :D. j
eśli to lewe drzwi to jeszcze jeden wkręt jest pośrodku drzwi pod modułęm sterowania szybami.
reszta to spinki po 3 z lewej i prawej

strony chyba wszystko :D

sciagalem kilka razy, ale dokladnie nie pamietam, wydaje mi sie ze kolega powyzej wyszczególnił wszystkie.

pzd

a regulował ktoś szybę ? bo mi świszczy i nie wiem co do czego ;) ściaganie tapicerki opanowane wiec z tym problemu juz nie ma

Jeszcze jedna śrubka trzymająca oświetlenie dolne drzwi. Wydaje mi się, że trzeba też mały kloszyk też ściągnąć, ja przynajmniej ściągałem jak demontowałem boczek

jak mi swiszczalo to opierdzielilem uszczelki takim silikonem w sprayu do uszczelek drzwiowych i poki co jest git , pomysl banalny ale u mnie zdal egzamin

Amortyzatory
Powrót