Pare pytan

• Autor wątku Autor wątku pozeczkowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pozeczkowy

Guest
Witam!

Biore sie z zamiarem kupna Alfy Gt jednak mam kilka pytan:
1. Czy kazda alfa w dieslu posiada norme spalin euro4?
2. Czy kazdna wersja Diesla ma naped Q2 czy dopiero od ktoregos roku byly produkowane Q2?
3. Ile realnie musze szykowac na Diesla w dobrym stranie? Rok 04-07.
4. Na co trzeba zwracac szczegolna uwage podczas zakupu tego auta?

Dzieki jak bym mial jeszcze jakies pytania do dopisze pozniej.

1. moja 1.9 2005r ma Euro3, Euro 4 CHYBA od 2006 (poprawcie jesli sie myle)
2. nie kazda, 2004-2005 na pewno nie maja Q2, i o ile dobrze kojarze Q2 w GT jest dopiero od stycznia 2007r (przynajmniej dostepnych w polskich salonach)

znajomi maja AR156 z silnikiem 1,9 150km z 2004 roku i maja euro4. Tylko pytanie czy to ten sam silnik czy nie. Jezeli byly Euro3 i Euro4 to jak to sprawdzic ktora to ktora?

Q2 nie zależy od rocznika a od wersji
ile szykować ? trudno odpowiedzieć bo podałeś rocznik 04-07 więc i rozrzut spory może być
na co uwaga ? - na wszystko - tak jak w każdym innym aucie

to moze inaczej czy okolice 25-30k starcza na zadbane, nie bite, najlepiej serwisowane auto z rocznika 04-05? czy raczej ponad 30k trzeba szykowac?

25 raczej nie
30 no może coś i się znajdzie

ja rok temu dał 35 za 04

Q2 zostało wprowadzone do 147 i GT z końcem 2006, ale do nabycia było w praktyce od początku 2007. Na pewno w GT będzie to - jeśli chodzi o montaż fabryczny mechanizmu - wersja poliftowa, ze zmienionym daszkiem zegarów.

2. nie każda wersja. Ja mam 2004 rok bez Q2 3.ja bym tak stawiał od 25 do 40/45 tyś. 4. na zawieszenie

p.s
znajdź takie nawet za 35 a potem tydzień czasu udowadniaj właścicielowi że jest lipa bo brakuje tego i tego i tamtego
ale ty byś wziął i powoli doprowadził do ładu ale za ....

tylko musisz wiedzieć dokładnie czego brakuje itp ( najdrobniejsze nawet zaślepki po 5zł z ASO - ale jak nie ma to już kwiczysz )
działa :-)

to moze inaczej czy okolice 25-30k starcza na zadbane, nie bite, najlepiej serwisowane auto z rocznika 04-05? czy raczej ponad 30k trzeba szykowac?

...prawda taka że jeśli przeznaczysz ponad 30 tyś na auto z początku produkcji to może trafisz wymuskany egzemplarz warty swej ceny ale jak będziesz szukał okazji w młodszych rocznikach za około 30 tyś to możesz przeżyć rozczarowanie...

patrząc niedawno na all to jestem skłónny jednak powiedzieć że za ok 30 można coś tam znaleźć
ale wiadomo - że coś tam trzeba mieć na poprawki

dokładnie bocian, coś na pewno można ale ile jeszcze pociągnie kosztów po zakupie to druga sprawa...

ja urwał 7
a koszta ...
hmmm

wszystko dla siebie więc nie liczyłem

Mam salonówke z 2004 roku i w instrukcji piszą o elektronicznej szperze, podejrzewam że połączoną z ESP, więc być może żeby podnieść sprzedaż w póżniejszych latach ten temat wyciągnięto na wierzch

czy mógł bys rozwinac temat?? jak działa elektroniczna szpera??

pytanie odnosiło sie do kol. kirchu, bo w Gt nie ma elektronicznej blokady, w AR Giulietta wiem mniej wiecej jak dziala, choc mozna rzec ze raczej nie dziala.

rozumiem ale co może kol. kirchu napisać o działaniu elektronicznej szpery w GT jeśli jej tam nie ma:):):)

Amortyzatory
Powrót