BODYKIT alfa GT ??

Auto
Brerunia
Witam serdecznie wszystkich. Wlasnie zakupilem alfe GT delikatnie puknieta. Chcialem sie zapytac czy nie wie ktos gdzie mozna kupic spoilery tuningowe badz nakladki na spoilery do alfy GT. Szukam, szukam w internecie i nic. Moze ma ktos jakies informacje na ten temat - bylbym bardzo wdzieczny.

Jeszcze jedno pytanko: mial juz ktos do czynienia z takim chiptuningiem:

http://moto.allegro.pl/chiptuning-digital-powerbox-alfa-romeo-gt-1-9-jtd-i2017026900.html

chcialbym cos takiego zamowic ale nie wiem czy to sie sprawdza.

z gory dzeki wszystkim za pomoc

co do Chipsa... Skąd jesteś ??
Za ok 1000 zł można zrobić program u profesjonalisty, zrobiony pod auto i pod Ciebie, z hamownią, tak więc gotowego badziewiastego boxa odpuść ...

tutaj masz troszke dodatków http://de.novitec.nl/webshop/alfa-romeo/gt/aerodynamik/
jednak smiem twierdzic, ze zle zrobiles pytajac na forum, zaraz Cie tu zjadą że diesel to nie silnik, jak alfa to tylko pb rwd, i najlepiej jeszcze przed wykupem przez fiata.

jak chcesz uniknac zenujacych komentazy, popros moda o usuniecie tematu, szczerze radze.

pzd.

Witam wszystkich,

dzieki wielkie za informacje. george11 co miales na mysli mowiac ze silnik. Wczesniej mialem alfe 156 z silnikiem 2.4 - seryjnie 175 KM po zmodyfikowaniu mapy miala ladnie ponad 200KM. Bylem w szoku do czego byla zdolna. Od zawsze chcialem miec GT a ze nadazyla sie taka okazja ostatnio to kupilem z tym ze z silnikiem (1.9) poniewaz jak wszystkim wiadomo GT z 2.4 nie ma -A SZKODA bo nowe 2.4 maja seryjnie ponad 200 wiec tutaj mozna ladnie pozmieniac. george11 to Twoja alfinka widnieje na zdjeciu? jak wrazenia?

dzieki i pozdrawiam

odpowiem, za george11
niestety, na tym forum gdy nie masz benzynowej Alfy RWD to nie jesteś prawdziwym Alfisti. Masz tylko fiata z znaczkiem alfy.. w dodatku na gnój(ON)

Włosi nie wkładali do GT 2.4 20v z jednego prostego powodu. Ten silnik jest za ciężki do tej budy. Samochód po swapie bardzo mocno traci na prowadzeniu. Po za tym jest słabo podatny na tuning, nie tak jak 1.9.
Tak w avatarze widnieje georgowa GT. Jak wrażenia ? Łyka wszystko jak gówno z kaczej dupy ;))

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Włosi nie wkładali do GT 2.4 20v z jednego prostego powodu. Ten silnik jest za ciężki do tej budy. Samochód po swapie bardzo mocno traci na prowadzeniu. Po za tym jest słabo podatny na tuning, nie tak jak 1.9.
Pierwsze słyszę, żeby duża masa była przyczyną niestosowania tego silnika... Z 3,2 jakoś problemu nie było... Cięli koszty i tyle jeśli chodzi o tłumaczenia. Tak samo jak wycofanie 2,4 z palety silników AR159.
Kiedy Volvo dorzuciło drugą turbinę do 2,4 makaroniarze postanowili wycofać swój najlepszy motor.

No wlasnie tez tak myslalem ze masa nie ma tutaj nic do rzeczy ale nie chcialem sie wychylac. Wycowali 2,4 z 159? Moj tata jezdzi 159 wlasnie z tym silnikiem i jest zachwycony!

Pierwsze słyszę, żeby duża masa była przyczyną niestosowania tego silnika... Z 3,2 jakoś problemu nie było... Cięli koszty i tyle jeśli chodzi o tłumaczenia. Tak samo jak wycofanie 2,4 z palety silników AR159.
Kiedy Volvo dorzuciło drugą turbinę do 2,4 makaroniarze postanowili wycofać swój najlepszy motor.

2,4 wycofano z 159 poprzez emisje CO2, poza tym w zanadrzu był juz silnik 2.0 multijet, nie przypominam sobie, jak równiez mój kolega który pracował w nieautoryzowanym serwisie Volvo aby seryjne 2,4 Volvo mialo 2 turbiny, wiec zweryfikuj swe wiadomosci.

Ostatnia edycja:
Jechałem 215-konnym XC60 2,4 D5 - właściciel powiedział, że to bi-turbo - uwierzyłem na słowo

miałem okazję jechać i wysłuchać opinii użytkownika GT 2.4 20v.
Samochód jechał tylko na wprost. Na zakrętach robiłem go moja 147 na seryjnym zawiasie zaś On robił mnie na prostych.

bo to jest klocek, jak Vka, ale nie wszyscy ich uzytkownicy dadza sobie powiedziec, to cos na wzór przedłuzania , wiesz czego!

Kupiłem GT1.9 JTD. Przebieg 170 tys, rok 2004. W środku czerwona skóra, navi + full opcja :D Jako ze u mnie w rodzinie nie bylo innego samochodu niz AR od moich narodzin wiec musialem tez ciagnac rodzinna tradycje i pasje co przeszlo na mnie bez zadnego ale :) jak dobrze pamietam to zaczelo sie od alfy romeo alfysud:) nastepnir:33, 2 x 155, 166, 2x156 i 2 x 159 (aktualnie tata jezdzi 159 2.4) wiec troszke tego bylo :P teraz GT kupilem leciutko puknieta z przodu i do wymiany jest tylko zderzak i jedna lampa - wiec duzo nie ma do roboty. Zdjecie GT wisialo u mnie wpokoju od 18 roku zycia (mam 25) a teraz stoi na podworku - cudowne uczucie :) po naprawie wrzuce pare fotek.

pozdrawiam

eeeee tam diesel to nie alfa...

Jak to diesel to nie Alfa? Rozwin ten temat. Przecie to alfa wzmonila silniki i zajela sie modyfikacja JTD i przez to sa one takdobr i mocne. To tak samo jakbys pochwalil sie ze masz AR 8C a ktos by Ci odpisal ze 8C to nie alfa bo nie ma silnika alfoskiego - zgodzisz sie ze mna czy moze powiez ze 8C to nie alfa co? Dziwne jest to myslenie ktorego ja nie popieram, a bylem wlascicielem PB i ON i na zaden nie nazekam.

Amortyzatory
Powrót