• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przeróbka lamp tylnych a'la Aston Martin DB9

pawel1284

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta JTD'm
Czy to z nudów czy z jakiegoś innego powodu, tak sobie przeglądałem różne zdjęcia różnych samochodów. I wpadł mi w oko aston martin db9 a właściwie jego tylne lampy:) i tak się zastanawiałem czy może jest ktoś kto sam przerabia tylne lampy lub czy może kogoś polecić. wiem że dziwna wizja ;) generalnie chodzi mi o taką obwódkę wokół całej lampy, jako światło "postojowe". a może ktoś miał już podobną wizję?

Czy to z nudów czy z jakiegoś innego powodu, tak sobie przeglądałem różne zdjęcia różnych samochodów. I wpadł mi w oko aston martin db9 a właściwie jego tylne lampy:) i tak się zastanawiałem czy może jest ktoś kto sam przerabia tylne lampy lub czy może kogoś polecić. wiem że dziwna wizja ;) generalnie chodzi mi o taką obwódkę wokół całej lampy, jako światło "postojowe". a może ktoś miał już podobną wizję?
widzialem już różne cuda robione z lampami, czy to z przednimi czy tylnymi, wstawianie soczewki w zwykłą lampę, oczywiście po uprzednim polerowaniu szkła, matowienie odbłyśników, kloszy itp. itd. uważam, że jeśli tylko masz kasę na ewentualne kupienie nowych(po nieudanej przeróbce) możesz spróbować ;) ja bym się na to nie odważył, poza tym światla tylne w gt są piękne, przednie zresztą też :)

zgadzam się że są ładne (za dnia) :) chciałbym żeby też nocą dobrze wyglądały. sądzę że wzbudzały by zainteresowanie i ciekawość innych kierowców;)

Może ktoś, kto przerabia lampy na soczewki podjąłby się takiego wyzwania ;) Wiem, że ktoś na forum polecał jakąś firmę z Poznania (o ilę się nie mylę)

Lampy tylne w Gt to dzielo sztuki... ale brakuje w nich ewidentnie LED'ów. Wygladaly by o niebo lepiej w nocy. Niestety firma z postu powyzej w portfolio ma jedynie przerobki tylnych lamp na pomaranczowy kierunkowskaz u amerykancow. Nie sadze, zeby ktos byl w stanie zrobic taka przerobke z odpowiednia kultura techniczna.

W końcu ktoś kto podziela lub ma podobny pogląd co do tylnych lamp jak ja :) z całą pewnością ledy wyglądałyby lepiej. sądzę że moja wizja będzie raczej ciężka do wykonania :/

Może by jakaś firma zrobiła tunignowa na zamówienie,ale raczej byś zabulił nawet w sklepie budowlanym ot kabina prysznicowa '' nie typówka'' takie już moje miasto w łazience jest dach spadowy ,że tak się wyrażę i Tato znalazł ee takie rozwiązanie : sam kupił '' standardowy rozmiar'' i w domu zrobił . No z ledami było by trudno z pewnością ,ale zobacz zagraniczne aukcje typu allegro może są jakieś tuningowe zamienniki.

ps Alfa GT to dzieło sztuki

Amortyzatory
Powrót