• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Rozrusznik nie kręci

rafaddd

Nowy
Auto
alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)
witam.od kilku dni mam problem z rozruchem-rozrusznik cykał i za 10-30 razem zakręcił i odpalał,do wczoraj-teraz tylko cyka i nie kręci(akumulator naładowany,tulejki w rozruszniku wymienione,bendix nowy),byłem u mechanika przedwczoraj(cieplej było -6;))i jak dziecko co jak wchodzi do dentysty to ząb nie boli tak odpalał za pierwszym razem,po mroźnej nocy dupa:mad:,ze 100 razy próbowałem i tylko cyka.w piątem elekto-mech.nie miał czasu więc umówiony jestem na poniedziałek ale jak tam dojechać jak nie odpala.:confused:

A że tak zapytam.W jaki sposób go wyczyścić?
Tylko wymiana.Jego się nie czyści bo jest nierozbieralnym elementem.Kiedyś w Poldkach i 125p były rozbieralne tu niestety nie.

czasem nie kreci

Witam jestem tu nowy wiec mam nadzieje ze dobrze trafilem ;-)
Problem z odpaleniem mojej 147 1.6 120k 2001r czasem zdarza sie ze za pierwszym razem nie kreci tylko slychac dziwny dzwiek dopiero za drugim razem odpala.
Czy to ten wlacznik o ktorym mowa wyżej?

Amortyzatory
Powrót