Leci olej z chlodnicy oleju!

Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Witam wszystkich serdecznie mam taki problem ze wiem skad leci olej ale nie moge tego uszczelnic , i tu bym poprosil o porade.Olej leci z wezyka od chlodnicy oleju na dole po lewej stronie poniewaz na kołnierzu (jak sie go wyjmie) utlenia sie aluminium.Próbowalem to uszczelnic sylikonem ale za tydzien znów to samo.Moze ktos mial podobny problem i pomoze, z góry dziekuje i pozdrawiam.

spryskaj wszystko jakims dobrym odrdzewiaczem, odkrec srube mocujaca przewód do chłodnicy, delikatnie z ruszajac wysun przewód z chłodnicy, wymien o-ring, ciesz cie z niecieknacego połaczenia.

pzd.

george11 nawet jak założe nowy o-ring to i tak bedzie laciało bo kołnierz w ktory wchodzi przewód jest zżarty na około (utleniło sie aluminium) i dlatego jest problem, znajomy polecił mi zebym to skleił ale nie wiem czy to dobry pomysł, wczoraj sprawdzałem i jeszcze jest jeden problem, boje sie ze chłodnica przecieka gdzies na górze i leci w dół po weżu.Jak sprawdzic czy jest szczelna?

aby znalezc wyciek nalezy umyc chłodnice i obserwowac gdzie sie poci, jesli potrzebujesz chłodnice to wpisz w przegladarke-chlodnice, sosnicowice, sadło- jest to miejscowosc kolo gliwic gdzie wszyscy zajmuja sie naprawa i sprzedaza chlodnic, wysyłaja w dobrej cenie.

pzd.

Amortyzatory
Powrót