Montaż zestawu Bose

• Autor wątku Autor wątku beg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mi też Herzty syczą przy braku muzyki, ale jak się przyłoży ucho bardzo blisko do oryginalnych Bose, to też tak jest.
Mimo tego i tak nie zdemontuje ich, bo jest mega różnica.

Ostatnia edycja:
Wychodzi na to, ze DT24.3 ma srednice 34 mm, a DT16 32mm. DT24.3 ma glebokosc 20mm, a DT16 16mm. No i teraz pytanie czy wejdzie oryginalna siatka Bose, a jesli nie to czy mozna z Hertzow sciagnac siatke, aby zmniejszyc ich glebokosc.

Zobacz na moją fotorelację - zobaczysz, że ja DT16 oklejałem kilkumilimetrową gąbką żeby mi tweet nie gonił, tak więc średnica większa o 2mm powinna pasować idealnie. Z głębokością może być problem, bo u mnie DT16 były na styk. Być może zdjęcie sitka pomoże - w końcu masz sitko BOSE.

z tym, że Maciey ma w swojej GT uchwyt na klamkę i tweeter z odkręcaną tylną zaślepką (tam gdzie wchodzi sam tweeter). Rozwiązanie takie było montowane bodajże od 2006 roku. Ja w swojej GT z 2004 roku musiałem wyciąć te zabudowane zaślepki. Wykorzystałem do tego nasadki do wiertarki służące do wyżynania boazerii. Użyłem najmniejszego gwintu i musiałem jeszcze trochę zeszlifować papierem ściernym, bo tweeter się nie mieścił

Tak, wiem o tym. U mnie w 147 przed FL z przodu jest zaślepka, ktorej nie da sie wykrecic, trzeba wyciac otwor. Natomiast w tylnych boczkach calej maskownicy nie da sie wyciagnac. Jest "zanitowana" plastikowymi bolcami. Co dziwne, z tylu zaslepka tweetera jest wykrecana :D Tylko martwi mnie ta glebokosc, ale pewnie da sie sam tweeter wyciagnac z obudowy i siatki, wiec powinno pasowac.

Natomiast w tylnych boczkach calej maskownicy nie da sie wyciagnac. Jest "zanitowana" plastikowymi bolcami.

da się, da się :) zajrzyj na stronę 10 tego tematu, tam znajdziesz instruktarz, załączony przeze mnie, jak dobrać się do tej maskownicy :)

no, ale te bolce można podważyć i wyjdzie. Ja tak zrobiłem. Przecież jakoś ten element musi być demontowany- tak mi się przynajmniej wydaje

Panowie niechcialbym otwierac nowego tematu , dlatego pisze tutaj :) Nie działa mi przedni lewy głosnik , nie dochodzi prad do niego , sam glosnik jest sprawny . Mam pytania jak poprowadzone sa do niego kable , przy radiu wszystko sprawdzalem , tam wydaje sie wszystko ok .d

rozepnij i zepnij wtyczkę między drzwiami a słupkiem A, jak nie pomoże - sprawdź czy sygnał dochodzi do tej wtyczki
najczęściej pęka przewód na zgięciu w gumie przy słupku A

rozepnij i zepnij wtyczkę między drzwiami a słupkiem A, jak nie pomoże - sprawdź czy sygnał dochodzi do tej wtyczki
najczęściej pęka przewód na zgięciu w gumie przy słupku A
Niestety lecz po rozłączeniu , wyczyszczeniu i ponownym zlozeniu wstyczki dalej nie dziala .
Przy slupku A - ktory to slupek ?

ten na którym jest zawias drzwi i do którego wchodzą przewody

to którą kostkę rozpinałeś ? nie pisałem o tej przy głosniku tylko właśnie o takiej dużej zbiorczej przy słupku A

ten na którym jest zawias drzwi i do którego wchodzą przewody

to którą kostkę rozpinałeś ? nie pisałem o tej przy głosniku tylko właśnie o takiej dużej zbiorczej przy słupku A
No rozpinałem ta duża przy zawiasach , i zero poprawy . Gdzie dalej leca te kabel zeby szukac przyczyny ??

druty popękane w srodku moga byc... rece opadaja... chlopie, wez jakis glosnik, wlacz radio i sprawdz czy w tej duzej okraglej kostce
miedzy drzwiami a slupkiem A jest sygnal glosnikowy

wybacz brak pl znakow, nie mam sily alt wciskac :D

- - - Updated - - -

teraz dopiero widze - nie KABLE W DRZWIACH !!!!!!!!!!!!

pisalem chyba wyraznie - kable idace od tej rozpinanej kostki do slupka A - tam sie łamią a nie w samych drzwiach... a łamią się bo drzwi sie otwiera i zamyka co oznacza zginanie a to prowadzi do ŁAMANIA

To juz zrobilem na poczatku , cala koste rozebralem , styki poczyscilem , gume sciągłem i patrzylem na kable , wszystkie byly ok , wiec przeszlem do drzwi ale tam tez jest ok , dlatego teraz ciekawi mnie gdzie leca kable od slupka do źródła , gdzie dalej szukac przyczyny ?

- - - Updated - - -

znaczy naocznie sprawdzone tylko ?
Nie , izloacja cala , nigdzie nie rozciete , wymacany po centymetrze xD

Amortyzatory
Powrót