Witam,
czym roznia sie te dwa silniki ? Wszystkie silniki o mocy 150KM montowane w GT to JTDM ? Nigdize nie moge znalezc tych informacji..
Witam,
czym roznia sie te dwa silniki ? Wszystkie silniki o mocy 150KM montowane w GT to JTDM ? Nigdize nie moge znalezc tych informacji..
Jeżeli interesuje Cię tylko GT, to tam był tylko jeden diesel- 1910cm3 16v JTDm 150KM.
Chyba że uwzględniasz też inne modele?
Ostatnio edytowane przez mac!ek ; 15-08-2012 o 08:08
Rzeczywiście
autodata kłamie!
w eperze są wyszczególnione 3 typy
JTD 16v CF3 150KM
JTD 16v CF4 150KM
JTD 16v CF4 170KM
silniki te różnia sie cisnieniem rail, pompa wys cisnienia, wtryskami-wiecej sekwencji wtrysku, filtrem czastek spalin(DPF)
pzd.
i jeszcze klapkami wirowymi w kolektorze dolotowym...
czy Q2 było tylko w 170KM?
Czyli nie bylo JTD z DPF'em dobrze rozumuję ? Interesuje mnie tylko GT bo na 159 mnie niestety nie stac. Jeździlem do tej pory mazdą 6 ale mam juz dosc przygod z tą marką...strasznie awaryjne silniki maja w dieslu...szkoda słów. Natomiast o JTD (i chyba JTDM tez) slyszy sie same dobre rzeczy. To co mi sie udalo znalesc na minus to wadliwy EGR i czeste awarie dwumasy. Ale to i tak lepsze niz zacieranie sie walu korbowego w mazdowskich dieslach
- - - Updated - - -
a jeszcze zapytam wszystkie 150konne jednostki w gt sa 16zaworowwe?
W CF3 nie ma DPF. Później już wkładali.
Wszystkie są 16v
Po czym mozna poznac ze dany AR GT to JTD a nie JTDm ? Pytam bo w ogloszeniach rozne rzeczy wypisuja a potem na miejscu okazuje sie ze jest zupelnie inaczej. Chcialbym zaoszczedzic sobie zrobionych km i spalonej wachy. Rozgladam sie za wersja z 150 kucami i jest kilka fajnych ofert w niemczech. Przewaznie rocznik 04/05.. Jakies sugestie moze ?![]()
A jakie ma to dla Ciebie praktyczne znaczenie, czy JTD i JTDM? Jezdza i spalaja tyle samo. Rail 1600 wychodzil od rocznika 2006 bodaj.
Klapy wirowe to w Oplu, a nie AR/Fiacie.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor