To dajcie znac jakie tam cyferki powychodzily
To dajcie znac jakie tam cyferki powychodzily
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
co niektórzy w tym temacie to nie dość, że szybcy to jeszcze się wściekli
ja leciałem GT najwięcej równe 200, ale tyle pokazał mi licznik, czyli w rezultacie miałem jakieś 195/h, bo wiem, że o ok 5 km przekłamuje, kiedyś nawigacja mi tak pokazywała.
To będzie starcie,ciekawe ile bociana 199 kunia poleci?I czy auto kolegi rzeczywiście tyle idzie,czekam na rezultat..
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
Wracając od Cinka A4-ką GPS zmierzył mi 192 km/h. Na liczniku było równe 200 km/h. Zapasu na gazie jeszcze trochę było, ale do 230 na pewno by nie doszło. I tak nie chciałem próbować bo mi gula w tylnym kapciu wychodzi - lepiej nie ryzykować :/
Tak szczerze mowiac, to nie spodziewalem sie, ze to taki srogi wynik, te 233 ;-)
Myslalem, ze to po prostu taki kompletny max tego auta, dlatego tez zrobilem fotke navi.
Wiecej tego nie powtorzylem, mimo ze gaz w podlodze u mnie gosci czesto i "do oporu", ale chyba kazdy, kto duzo jezdzi i ma jakiekolwiek pojecie o prowadzeniu auta, wie, ze warunki i uksztaltowanie terenu potrafia zdzialac cuda.
Pozwole sobie zacytowac samego siebie:
"Przy dobrych warunkach, nie z gorki, 215-220 daje rade osiagnac (realnie, nie na predkosciomierzu)."
I to jest max, jaki kazda GT powinna osiagnac. Autostrady mi nie obce, i z takimi predkosciami Alfa sobie radzi. Wyzsze predkosci to juz kwestia fuksa.
Prosze wiec o nie podniecanie sie, a po testach z Bocianem damy znac ile rzeczywiscie to auto pojedzie - ma on dostep do (prawdziwie) plaskiego kawalka asfaltu, wiec nie bedzie przeklaman zwiazanych ze wzniesieniami.
Jakby ludzie sie tak jarali osiagnietymi "g" w zakrecie, jak tymi predkosciami maksymalnymi, to moze w koncu przestalbym klac na pipki jadace przede mna na serpentynach...
Jadąc z żona i małym dzieckiem to sie można na publicznych drogach w szczególności ,wartościami przeciążenia w zakrętach jarac jak nie wiem co;-)a na autostradzie każdy przecisnąć czasem lubi..oczywiście wszystko z głową,bo są tez inni użytkownicy dróg,no chyba,że tor...
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
a myślicie, że jak miałem te 200 na budziku i 4 pasażerów poza sobą i jakieś bagaże to ma wpływ na te kilka kilometrów/h mniej?w sensie, że gdybym jechał sam to bym jeszcze wycisnął troszkę prędkości? Bo tak kolega Kusior007 pisze o obciążeniu i się zastanawiam teraz, choć odpowiedź wydaje się logiczna
![]()