Dziwny dzwiek na niskich obrotach 2.0 JTS

Karmelitos

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Witam, dzisiaj zjezdzalem z miejsca parkingowego z niezbyt wysokim kraweznikiem. Niestety zahaczylem podwoziem z przodu po prawej stronie, udezenie bylo delikatne lecz dosyc glosne. Teraz gdy wrzucilam na jalowy to wystepuje dziwny dzwiek jakby ocierajace sie czesci metalowe lecz gdy dodam minimalnie gazu to dzwiek ustaje. Nie mam pojecia co to moze byc, auto nie ma zadnych innych objaw dobrze rusza, obroty w porzadku, olej w normie. Bardzo prosze o pomoc, co moze to byc czy jechac do serwisu czy jednak jest to niegrozne?

Pozdrawiam i dziekuje

Nigdy nie rozumiem takich pytań... jedź do warsztatu niech wsadzą auto na podnośnik i sprawdzą co się stało. Może być 1000 przyczyn różnych dźwięków i nawet niekoniecznie związanych ze wspomnianym krawężnikiem. I tak nikt nie stwierdzi że ten dźwięk o którym piszesz to odgłos urwanej poduszki silnika albo uszkodzonego napinacza paska wielorowkowego lub coś jeszcze innych. Jesli pojawia się jakikolwiek dźwięk trzeba to sprawdzić... A najgorsze to stwierdzenie że to może być "NIE GROŹNE" a jak jest groźne i zaraz strzeli Ci rozrząd ??
Tak więc jak na wstpie kluczyki do auta i śmigaj do warsztatu...

Pozdr

Dzieki wielkie, powiem co to bylo jak dzis zostawie auto

- - - Updated - - -

No wiec cale sprzeglo do roboty i teraz pytanie czy 1400 za komplentne sprzeglo to duzo czy normalna cena?

Zależy jakiej firmy i czy z robocizną czy bez.

Dzieki wielkie, powiem co to bylo jak dzis zostawie auto

- - - Updated - - -

No wiec cale sprzeglo do roboty i teraz pytanie czy 1400 za komplentne sprzeglo to duzo czy normalna cena?

ja do 2.5 V6 płaciłem za kompletne sprzęgło 550 pln wiec sie zastanow czy to normalna cena :)

1000 PLN to normalna cena (sprzęgło+robota), 1400 zdecydowanie za dużo jak na mój gust

No dobra, ale po czym wywnioskowali że to sprzęgło padło??
Tym bardziej że piszesz że wszystko działa prawidłowo??

Amortyzatory
Powrót