• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Szarpanie przy ruszaniu, samochód "skacze", czyżby Selespeed od razu daje popalić?

• Autor wątku Autor wątku LacerezaDev
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LacerezaDev

Guest
Szarpanie przy ruszaniu, samochód "skacze", czyżby Selespeed od razu daje popalić?

Witam! Jestem od kilku dni posiadaczem Alfy GT z silnikiem 1.9 ze skrzynią automatyczną. Auto przed zakupem było "ogólnie" sprawdzone i było wszystko ok. W trzecim dni użytkowania pojawił się problem. Ruszając lub stojąc w korku nie mogę normalnie płynnie ruszyć - samochód szarpie do przodu, tak jak by przeskakiwał po czym jak jest w ruchu jedzie już normalnie. Nie wydaje mi się, że jest to normalne, mam problem z wjazdem do garażu, próbowałem najbardziej delikatnie i płynnie naciskać gaz ale jest tak samo. Problemu nie ma, gdy dodam więcej gazu, tzn. "zdecydowanie" nacisnę gaz. Obawiam się, że na sam początek przygody z tą marką, które z resztą fascynowała mnie od najmłodszych lat będę zmuszony wydać dużo pieniędzy na naprawę skrzyni. Ponoć to duży koszt. Bardzo proszę o pomoc.

Witam! Jestem od kilku dni posiadaczem Alfy GT z silnikiem 1.9 ze skrzynią automatyczną. Auto przed zakupem było "ogólnie" sprawdzone i było wszystko ok. W trzecim dni użytkowania pojawił się problem. Ruszając lub stojąc w korku nie mogę normalnie płynnie ruszyć - samochód szarpie do przodu, tak jak by przeskakiwał po czym jak jest w ruchu jedzie już normalnie. Nie wydaje mi się, że jest to normalne, mam problem z wjazdem do garażu, próbowałem najbardziej delikatnie i płynnie naciskać gaz ale jest tak samo. Problemu nie ma, gdy dodam więcej gazu, tzn. "zdecydowanie" nacisnę gaz. Obawiam się, że na sam początek przygody z tą marką, które z resztą fascynowała mnie od najmłodszych lat będę zmuszony wydać dużo pieniędzy na naprawę skrzyni. Ponoć to duży koszt. Bardzo proszę o pomoc.

1.9 JTD z selespeedem ??

1970 cm3, tak z selespeedem. Czy ktoś może mi coś zasugerować.

Ktoś kiedyś powiedział mi, że najczęściej ta skrzynia pada przez zaniedbanie płynów w hydraulice wiec może od tego bym zaczął...

1970 cm3, tak z selespeedem. Czy ktoś może mi coś zasugerować.
JTS człowieku a nie JTD
JTD to jest diesel a ty masz benzynę JTS

- - - Updated - - -

jeszcze napisz że tankowałeś ropę ...
to już mamy przyczynę szarpania ...

- - - Updated - - -

Witam! Jestem od kilku dni posiadaczem Alfy GT z silnikiem 1.9 ze skrzynią automatyczną. Auto przed zakupem było "ogólnie" sprawdzone i było wszystko ok.
to sprawdzenie to chyba komuś nie wyszło ... skoro benzynę wziął za diesla z JTD ...

Tak sprawdzaliście przed kupnem, że Ci wcisnęli benzynę zamiast diesla? :D

jts to nie ts maryska :-)

- - - Updated - - -

do autora tematu - dopisz w profilu skąd jesteś - może znajdziemy jakiegoś pomocnika

Amortyzatory
Powrót