Witam,
Czy może ktoś z Was może ma takie coś jak automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu np. 20km/h?
Miałem to we wcześniejszych samochodach i jest to bardzo fajne i funkcjonalne.
Można coś takiego zaprogramować? Jest to moduł komfortu?
Witam,
Czy może ktoś z Was może ma takie coś jak automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu np. 20km/h?
Miałem to we wcześniejszych samochodach i jest to bardzo fajne i funkcjonalne.
Można coś takiego zaprogramować? Jest to moduł komfortu?
Nie ma takiego zestawu do Alfy GT...
Kolego a po co Ci to ze tak z ciekawości spytam? Ja swego czasu słyszałem dosyć niepochlebną opinie na temat takich rozwiązań - podczas wypadku zachodzi bardzo duże prawdopodobienstwo że trzeba będzie wycinać drzwi zeby kogokolwiek wyciągnąć przy zamkniętych drzwiach.
W dwudrzwiowym aucie to przesada, w 5 to zabezpieczenie przed kradzieza np. torby z lapkiem z tylniego siedzenia stojac w korku. Jest na to sposob, wozic w bagazniku![]()
Jest to zabezpieczenie przeciw kradzieżowe na przykład. Mojej mamie tak ukradli torebkę w aucie ( trzydrzwiowym). A ja często jeżdżę w mieście z laptopem.
Chciałem tylko wiedzieć czy można ustawić coś takiego.
guzik sobie naciśnij, najwyżej szybę na światłach stracisz
Jak przekroczysz 20 km/h to się zamyka i się już nie otworzy jak zwolnisz![]()
Eureka- guzikjeśli chciałbym manualnie to zrobić to nie napisał bym tematu
![]()
Lancia Ypsilon 2003 ma to w std. powiem wiecej, można to sobie samemu zaprogramowac z panelu, dodam że Lucynka to takze autko 2drzwiowe.
pzd.
to jeszcze dodam że w wielu niemieckich markach w których można wybrać ryglowanie po przekroczeniu prędkości następuje ich automatyczne otwarcie
w przypadku zadziałania napinaczy pasów lub napinaczy wraz z poduszkami