Moze zmiana swiateł ??

paulowr

Nowy
Auto
Alfa Gt
Witam alfistow

Sprawa jest sredio prosta wiec szukam porady .
W mojej alinie mam ksenony niestety przepalil sie jeden ksenon a z drugiej strony poszla przetwornica koszt dos spoory bo 2 zarowki i przetwornica znalazlem w necie zarowki LED cree jak muslicie oplaca sie , czy jest mozliwe zalozenie ich , czy beda dobrze swiecic i co najwazniejsze czy ktos sie do nich nie przyczepi .

Plusy : mniejszy pobor , dluzsza zywotnosc , jednolita barwa , nie nagrzewaja sie .
Wady : powyrzej opisane

Co to za led cree? Sprzedam Ci hidy slim z roczną gwarancją- żarniki i przetwornice za 265 zł. Zmienisz i śmigasz
Z tego, co wyczytałem na szybko, to jedynie do halogenów takie żarówki można założyć

Ostatnia edycja:
Wybrałeś auto z fabrycznym ksenonem i niestać Cię na utrzymanie/naprawę ?

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 4

Ciekawe te LEDY, pytanie jak z żywotnością, lampy drogowe LED mają to do siebie że grzeją się bardzo mocno, jestem ciekawy czy te radiatorki wystarczą żeby je schłodzić. No i oczywiście jak zawsze pytanie o legalność - czy te lampy obejmują te same przepisy co światła ksenonowe?

Witam alfistow

Sprawa jest sredio prosta wiec szukam porady .
W mojej alinie mam ksenony niestety przepalil sie jeden ksenon a z drugiej strony poszla przetwornica koszt dos spoory bo 2 zarowki i przetwornica znalazlem w necie zarowki LED cree jak muslicie oplaca sie , czy jest mozliwe zalozenie ich , czy beda dobrze swiecic i co najwazniejsze czy ktos sie do nich nie przyczepi .

Plusy : mniejszy pobor , dluzsza zywotnosc , jednolita barwa , nie nagrzewaja sie .
Wady : powyrzej opisane

Nie rozumiem po co chcesz tak kombinować. Ten zestaw kosztuje 500 PLN, za tyle kupisz dobre żarówki i używaną przetwornicę..

Dokładnie jak mówi slejerek, możesz upolować odpowiedniki z GE, które kosztują średnio 130zł za sztukę, więc tragedii nie ma.

wentylatorki, nie zmieszcza Ci sie w kloszu, i nie zamkniesz klosza.

pzd.

Jak czytam takie tematy to mnie zastanawia, jaki cel ludzie mają, żeby na własne żądanie i za niemałą kwotę okaleczać swoje auta...?! Przecież to nigdy nie będzie miało takiego widma świetlnego, jak ksenon, jest to nielegalne, nie było sprawdzone w praktyce, jest skomplikowane w montażu itd, itp. Jedynym plusem w tym produkcie jest pewnie zarobek sprzedającego przy marżach rzędu 100%.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót