• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Regulacja wysokości drzwi w GTV

• Autor wątku Autor wątku Damian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian

Guest
Witam,

Mam takowe pytanie na które odpowiedzi mogę się jedynie domyślać :mrgreen:

Drzwi pasażera (a konkretniej szybka) zachodzą mi na uszelkę. Aby wszystko łądnie się domknęło muszę otworzyć na chwilę szybę i ją zamknąć. Problem pojawia się tylko wtedy gdy otworzę i zamknę drzwi. Są po prostu za wysoko.

Czy istnieje jakaś możliwość ich regulacji? Czy ktoś z was to robił? Czy jest to skomplikowane?

Kiedyś regulowałem drzwi w maluchu i Corsie A, ale to inna bajka :mrgreen: Mechanizm chyba jednak niewiele się różni? :|

Pzdr.

Dzwi nie regulowałem ale miałem tak że jak je zamykałem to przez to że trzpień który wchodzi w zamek był za wysoko i dzwi były wyżej niż powinny i szyba też lekko zachodziła na uszczelke, odkręciłem ten trzpień ribem i opusciłem troche i od razu dzwi się obniżyły a były troche wyżej tylko jak je zamknołem, o wiele lepiej dochodzą i ładniej się zamykają, spróbuj może tak a jak nie to można jeszcze szybe wyregulować :)

Ja z kolei mialem problem z zawiasami. Mi tez szyba nie chciala sie domykac dobrze. Wystarzylo troche podregulowac i jest git!!! ;)
Pozdro!!!

redzi napisał:
Dzwi nie regulowałem ale miałem tak że jak je zamykałem to przez to że trzpień który wchodzi w zamek był za wysoko i dzwi były wyżej niż powinny i szyba też lekko zachodziła na uszczelke, odkręciłem ten trzpień ribem i opusciłem troche i od razu dzwi się obniżyły a były troche wyżej tylko jak je zamknołem, o wiele lepiej dochodzą i ładniej się zamykają, spróbuj może tak a jak nie to można jeszcze szybe wyregulować :)

Rudix napisał:
Ja z kolei mialem problem z zawiasami. Mi tez szyba nie chciala sie domykac dobrze. Wystarzylo troche podregulowac i jest git!!! ;)

Regulacji dokonuję rozumiem tym trzpieniem na którym zatrzaskuje się zamek drzwi? :)

Wiedziałem, ze nie jest to bardziej skompllikowane niz w maluchu :P

Damian napisał:
redzi napisał:

Rudix napisał:

Regulacji dokonuję rozumiem tym trzpieniem na którym zatrzaskuje się zamek drzwi? :)

Wiedziałem, ze nie jest to bardziej skompllikowane niz w maluchu :P

Dokładnie i myśle ze powinno pomóc :)

Amortyzatory
Powrót