[GTV Spider] Kupię dystanse do Spidera / porady

SCHNNAZZI

Nowy
Auto
Fiat Tipo 2020 bianca
No właśnie koledzy. Teraz potrzebuje dystansów. Jakie max. mi wejdą jeżeli auto mam na 17calowych felgach ze zdjęcia? Opona 215/45/17

Bez tytułu.jpg

Kto ma jakie to wyskakiwac bo potrzebuję 4 dystanse. Najlepiej jak najszersze ale żeby ładne wszystko weszo i nie obcierało...

Chętnie posłuchamtych co mają już założone. Przyznam się ze mam w 156 5mm ale to włożyłem z rozsądku. Choć look poprawił się diametralnie.

Jeśli to są oryginały od Gtv to ET jest 30.5. W takim wypadku dystanse 5mm na przód i 10mm na tył wg mnie to max, przy większym rozmiarze koła wyjdą Ci poza nadkole.
Ja na felgach od Gtv nie miałem dystansów, a na telefonach od 156 założyłem po 10mm na przód i tył, chociaż na tył przydałoby się założyć 15mm.

Te felgi to nie są oryinalne do gtv tylko chyba do 147.... zaraz sam poszukam.

Jak od 147 to ET będzie takie samo jak w 156, może się ciutkę różnić. Czyli 10/15mm na przód i 15/20mm na tył.
Popatrz sobie na moją i zobacz, że przednie koła są ładnie na równi z nadkolem, a tylne są schowane, dlatego na tył nie dawaj tak jak ja 10 tylko 15/20.

Szerokość felgi to 7 cali. ET nie podano :(

- - - Updated - - -

Wyczytałerm na allegro coś takiego.
Dla felga 16 cali.
FELGA O OZNACZENIU 6,5JX16H2-41,5

Tak jak mówiłem, masz tą samą sytuację, co z moimi telefonami. Bo one też ET 41.5

Po obejrzeniu Twojej belli, stwierdzam.
Potrzebuje, na przód 2 dystanse po 15mm. Na tył 2 dystanse po 20mm. Mam nadzieję, że nie przesadzam.

- - - Updated - - -

Wedżi czyli wejdzie mi tak jak wyżej napisałem?

Jak będziesz zamawiać to zwróć uwagę, abyś zamówił płaskie dystanse, ja zamówiłem sobie 10 i 15, z czego 10mm były płaskie, a 15tki miały taki jakby oring o wysokości kilku mm w miejscu otworu centrującego, który uniemożliwiał założenie felgi, dlatego oddałem i wziąłem drugą parę 10tek.

Kurdę ale ja nie widzę na allegro innych tylko te z Tymi oringami. Lipa.
A Tobie dodatkowo dorzucili komplet śrub?

http://allegro.pl/dystanse-10-mm-fiat-alfa-lancia-4x98-5x98-5x108-i3560218164.html aukcja, z której brałem. Jeśli mówisz, że nie ma bez oringu w rozmiarze, którym chcesz to chyba pozostaję Ci zamówienie indywidualne u któregoś ze sprzedawców. Może na forum ktoś ma dojścia do firmy, która robi takie rzeczy :) W sumie jakbyś robił na zamówienie to za dobrą cenę i ja bym wziął komplet 20mm na tył, a te 10tki schował do pudełka.

A powiedz mi czy jak założę dystanse 20mm to będę potrzebował dłuższe śruby?

Nie będą, muszą być płaskie jak stół. A co do śrub - tak, im grubszy dystans tym śruba musi być o tyle dłuższa.

generalnie wydaje mi się, że lepsze są te dystanse z rantem, bo na niego zakłada się pierscien centrujący i wtedy koło idealnie i ciasno leży, wedżi może dostałeś pod zły wymiar otworu centrującego skoro nie mogłeś koła założyć

Może tak, ale nie wiem czy to możliwe, bo zamawiałem przecież specjalnie do Alfy 58,1. Ale kto wie ;)

Te z aukcji będą do niczego bo są do wszystkiego. Nie będą dobrze wyważone. Pierścień to nie kłopot. On musi być bo na czym Ci się fela oprze???? na samych śrubach przy dystansie 20 mm???? Ten perścień musi mieć 58.1 tak jak piasta tyle tylko że dystans powinien być stoczony w środku na wymiar kołnierza piasty (chodzi o długość kołnierza piasty) tak żeby dystans oparł się o ściankę czołową tarczy hamulcowej. A tak w ogóle to widziałem gdzieś w giełdzie niedawno koleś miał 4 profeski od 156. Powodzenia

Amortyzatory
Powrót