• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Szum w konsoli centralnej

ArekD

Nowy
Auto
AR Gtv V6 TB
Panowie pozwolę sobie założyć nowy temat jako że nic nie znalazłem na forum. Szumi mi (jakby silnik zamykania klapki powietrza z zewnątrz) w konsoli środkowej. Po przekręceniu kluczyka pomimo że pokrętło nawiewu jest na OFF czy 0 jakby pracował przez cały czas. Jest tak odkąd kupiłem Gkę, teraz zimowe wieczory więc kminię co to może być. Jeśli ktoś miał podobną przypadłość będę wdzięczny za podpowiedź. A może to tak ma być????

U mnie szumi w konsoli środkowej ... wentylator w tylnej ściance radia (moje mha taki wyświetlacz i pewnie mocno się grzeje stąd wentylator).

Wysłane z HTC One

Spróbuj odlaczyc zasilanie do wiatraka od nadmuchu, moze to to:) U mnie szumialo jak mialem urwana klapke od zamykania obiegu, wtedy silniczek caly czas chodzil...

Panowie pozwolę sobie założyć nowy temat jako że nic nie znalazłem na forum. Szumi mi (jakby silnik zamykania klapki powietrza z zewnątrz) w konsoli środkowej. Po przekręceniu kluczyka pomimo że pokrętło nawiewu jest na OFF czy 0 jakby pracował przez cały czas. Jest tak odkąd kupiłem Gkę, teraz zimowe wieczory więc kminię co to może być. Jeśli ktoś miał podobną przypadłość będę wdzięczny za podpowiedź. A może to tak ma być????
U mnie jest tak, że nawet jeśli środkowe pokrętło jest na off, ale pokrętło temperatury jest na środku skali lub po zimniejszej stronie, po przekręceniu kluczyka sama włącza się klima i szumi, mimo że wyłączając zapłon była wyłączona. Więc może u Ciebie też po prostu klima się automatycznie włącza?

po co mam odłączać wiatrak on nie pracuje na OFF i 0. słychać tak jakby maleńki silniczek non stop. a no i to chyba jednak nie klima bo uruchamia się ją z palca...Jak się dostać do cięgna otwierającego obieg powietrza?

Może to głupie, ale... może słyszysz alternator? Bo on tak buczy, przynajmniej u mnie go słychać na zapłonie.

no tak jak mówisz bo na zgaszonym silniku ..... alternator... co może buczeć w altku.. chyba nic. chyba że regulator napięcia ale to niemożliwe. Tak czy inaczej dzięki za sugestie. Jak się dostać do tej dźwigni Panowie. Ustaliłem już że to na bank na okrągło chodzi silniczek regulujący recylkulacje powietrza (zasysanego z zewnątrz lub w obiegu zamkniętym)

sprawdz jeszcze czy jest różnica przy przełączniu z off na 0 lub ustawiając pokrętło między nimi bo z tego co mi się wydaje to na którymś z tych położeń wentylator zawsze lekko pracuje

Kolego, jeśli AR po lifcie to po włączeniu zapłonu uruchamia się mały wiatraczek czujnika temp. na tablicy - gdy jest brudny zaczyna chodzić coraz głośniej.
Przypadłość tą znają wszyscy posiadacze AR156, AR166 itd.

na 0 i na off tak samo pracuje. Model przed liftem ale coś w tym musi być. nie wiem czy to silnik wentylatora robi na ćwierć gwizdka czy może to inny napęd np. od domykania klapki regulującej recylkulacje powietrza.Dziękuję za zainteresowanie koledzy.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót