[GTV Spider] Przeróbka przednich foteli na bardziej "kubełkowe"

• Autor wątku Autor wątku tomi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Napisalem do 2 "tapicerow" w wawie zapytanie w sprawie przerobienia foteli. Dam znac jak czegos sie dowiem

Sent from my iPhone

No i pięknie to wyszło - o czymś takim właśnie myślałem, przy koszcie w takich granicach byłoby to jeszcze opłacalne.

Nie wieżę ,że nie znajdzie się dobry fachura który się zajmie taką przeróbką....biorąc pod uwagę stan twoich ,a jest idealny wiedz prosi się tylko przerobić te twoje.jak znajdę wizytówkę to ci podeśle ,bo miałem kontakt do ambitnego gościa.

znalazłem wizytówke dostałem od jego siostry,nic u gościa nie robiłem i go nie znam jeszcze ale będę (małe pęknięcie na szwie),wiem że ma talent i jest ambitny dopiero się rozwija ,no i nie jest przesadnie drogi myślę że warto zadzwonić może się tym zajmie tylko to nie wasze strony..ale kurier załatwi sprawę...http://www.tapicerstwo-samochodowe.cba.pl/ jest naprawdę nie drogi ,jak porównacie z warszawskimi cenami .:D z poznańskimi też może konkurować..

Ostatnia edycja:
Odgrzewajac temat: czy wszystkie fotele do gtv mają emblemat Momo na zagłówku?

Wysłane z HTC One

Hehe no to wygląda na to za mam jakąś wersję momo:)

Wysłane z HTC One

momo to w skrócie fotele z prążkami które masz w miniaturce (awatarze) dawane opcjonalnie, fotele bez prążków - standardowe nie mają logo momo, no i nie są takie ładne

Ostatnia edycja:
Dziękuję za informację:) Faktycznie są ładne i urzekają;)

Wysłane z HTC One

Trochę jeździłem w rajdowych (takich z homologacją fia) i uwierz mi że o ile tamte trzymają dobrze o tyle dobór ich rozmiaru i wsiadanie / wsiadanie to koszmar:)

Wysłane z HTC One

Ja nie mowie ze w Gtv seryjnie powinny byc pelne kubly, ale powinny byc fotele ktore dorownuja trzymaniem osiagom auta... W octavi 1,6tdi mialem bardziej "wyscigowe" fotele niz w Gtv :) a to juz policzek pozostawiajacy czerwona plame na mordzie Alfa Romeo :)

Sent from my iPhone

Miałem w Gtv na początku fotele pokryte tkaniną Alfatex, teraz mam oryginalne ze skóry, wniosek ? Te materiałowe były głębsze i zdecydowanie bardziej trzymały w zakrętach. Podobnie jest z elektrycznymi, one też są głębsze, niż manualne odpowiedniki.

PS. Jakby ktoś chciał fotele i kanapę z materiału, w idealnym stanie z 2003 roku, chętnie sprzedam.

Jestes z Wawy? Chetnie bym przymierzyl fotel czy na pewno sa glebsze i wygodniejsze. Skorzane sa ladne ale do jazdy nadaja sie srednio

Sent from my iPhone

Jestem z Lodzi. Glówna rożnica to wypełnienie środkowej części tych foteli. Przez to, że jest gładkie, jest płaskie i głębiej osadzone niż to zdobione pionowymi przeszyciami w wersji ze skórzaną tapicerką.

Do Lodzi niedaleko moze jakos podjade do Ciebie w przyszlym tygodniu z ciekawosci sprawdzic ten fotel

Sent from my iPhone

Zdecydowałem się reanimować uszkodzony fotel, a przy okazji go "podrasować"

Na chwilę obecną mam zamiar powiększyć boczne podparcia tak, aby lepiej trzymały. Użyłem do tego elementów fotela z bmw i efekty są obiecujące. Parę uderzeń młotkiem i jest praktycznie plug&play :)

Sami oceńcie.

fotelgtv.jpg

Na podłączenie czeka jeszcze elektryka. Już zakupiłem przycisk regulacji lędźwia z Gulietty. Będzie chyba pierwsza GTV z pompowanymi boczkami :)

Amortyzatory
Powrót