[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Będę szukać, ale w tym wypadku miałbym auto z wyremontowanym silnikiem:-) niestety za 5 tysięcy nie chcą sprzedać:-P

No to to już brzmi lepiej:-P
macie może jakieś zestawienie ile spala przy prędkościach autostradowych (chociaż zakres 130-160 km/h)? Szukałem ale znaleźć nie mogę...

Te 9.5 litra na 100km spaliła mi właśnie przy prędkościach jakie podałeś na trasie Wwa - Wrocław, czyli niecałe 400km, gdzie jakieś 70% trasy to autostrada. Kilka razy mierzyłem spalanie na tej trasie i zawsze podobnie, z tym że temperatura za każdym razem wynosiła ok.5 st. C.
Gdzieś tu niżej masz kilka wątków o spalaniu 2.0 TS, na reszcie forum masz nie mniej informacji o spalaniu tego silnika w innych modelach. W takiej dajmy na to 156 sedan z tym motorkiem, spalanie które podałeś jest jak najbardziej realne. Gtv jest dużo cięższe, ma zazwyczaj większe i szersze koła - nie jest to bez znaczenia.

Samo używanie Gtv w dalszej trasie też nie jest zbyt kojące. Fotele Momo nie są mistrzami komfortu, jeśli do tego dochodzi jeszcze głośny sportowy tłumik i hałasujące usczelki w drzwiach, to człowiek momentami ma ochotę porzucić to auto na najbliższej stacji :D

Kurde to w takim razie ten silnik wcale tak dużo nie bierze. Ja generalnie mam gdzieś, że te fotele nie nagrała się na dłuższe trasy. Różnie robię nie całe 20000 km, dłuższe trasy raz, dwa razy do roku. Posiedziałem w tej olkuskiej i totalnie się w tym aucie zakochałem. Fakt, z tyłu koszmarnie mało miejsca. Ani na nogi ani na głowę go nie ma. I też mam to gdzieś. Na 100% kupię Gtv tylko jeszcze nie wiem, czy teraz jakąś 2.0 TS czy popatrzeć póki co za 166 2.0 TS i jak uzbieram to jako drugie auto kupić Gtv 3.0 V6...

Fotele niewygodne?Bylem raz w Belgii Gtv(1100 km w jedna strone).Komfort niczym nie ustepuje fotelom w Espace 4 czy V70(moj poprzedni i terazniejszy woz tranzytowy):)

Nie no fotele są dość twarde. Nie nazwałbym ich komfortowymi ale nie o to w tym aucie chodzi

Wszystko zależy od wymiarów użytkownika i preferencji. Mnie w tych fotelach siedzi się wspaniale. Jechałem autem z Gdańska do Wawy i wspominam to bardzo pozytywnie. Jednego dnia pojechałem do Łodzi i z powrotem- też było cacy. Zawieszenie jest twarde, to fakt i jak ze zbyt dużą prędkością najeżdża się na wyboje robi się kiepsko, ale poza tym zarówno komfort siedzeń jak i pozycja w jakiej się siedzi pasuje mi idealnie ;)

Ktoś napisał, że gtv jest cięższa od 156gta. Naprawdę??!!

Tytus ja nie twierdzę, że są niewygodne. Nigdy w żadnym aucie nie czułem się tak jak w Gtv pomimo, że nawet nie ruszyłem:-P natomiast komfortowe to mogą być w 166:-P

To ja wspomniałem o 156, ale nie wersji GTA. Wg danych z autocentrum, rożnica między masą 156 sedan i Gtv z tym samym silnikiem 2.0 TS wynosi ok. 100kg na niekorzyść samochodu z mniejszą ilością drzwi. O dziwo nawet 147 z tym motorem jest cięższa od 156 ;) Z kolei 156 GTA i Gtv 3.0 mają bardzo zbliżoną masę.

A Spider jest cięższy? Wg tego co znalazłem mają tę samą wagę co gtv. Nie wydaje mi się :)

Jeśli mówicie że gtv ma seryjnie dobre fotele to z całym szacunkiem chyba do tej pory jeździliscie jelczem albo ikarusem... Najgorsze stołki jakie widziałem w alfie po 95 roku... nawet 145 ma lepsze... Raz że są twarde, do tego w ogóle nie mają trzymania bocznego, a ich regulacja jest co najmniej śmieszna. Jedyna ich zaleta to wygląd pasujący do wnętrza GTV. Mówie na podstawie krzesła momo, skóra, 99 rok (polift), bez elektryki. Ciekawi mnie jak się sprawy mają w elektrycznych, ma ktoś może?

ja mam pelna elektryke recaro i sa zdecydowanie głebsze niz momo, bardziej kubelkowe, tylek wpada glebiej niz na seryjnych no i jest mozliwosc regulacji przod tył i mozna uniesc/opuscic przód oraz tył co daje dosyc sporo mozliwosci regulacji no i maja jeszcze regulacje ledzwiowa tzw. pompowanie tyle ze reczne

Nie Ty, przypadkiem, sprzedajesz GTV 3.0 ?

Amortyzatory
Powrót