• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Kurcze, jak to w końcu jest. Jak wystawiłem moją gtv 3.0, w wyśmienitym stanie (jedyny minus to wypłowiały lakier), z symbolicznym przebiegiem 33kkm, za trzydześcikilka tysięcy to dostałem zwroty, że chyba zwariowałem. Ulepy 2.0 sprzedają się za dychę albo kilkanaście. Rozumiem, że każdy by chciał samochód zadbany, w pełni sprawny za dychę ale tak się chyba nie da, niestety. Czasami trafia się okazja ale 95% okazji to ukryta mina - jak ktoś lubi hazard to ok.

Ostatnia edycja:
[MENTION=70590]Świstak[/MENTION] tylko wiesz, jak to działa. Za taką cenę ludzie oczekują już raczej polifta (ph3) 3.2. Jeśli znajdzie się osoba, która szuka Gtv w celach raczej kolekcjonerskich (czego oczywiście Ci życzę), to ten przebieg będzie mocnym argumentem, ale i tak cena jest bardzo wysoka. Rok czy dwa lata temu były tu dwie Gtv po generalnych remontach mechanicznych i szły mocno poniżej 20 tysięcy zł.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

[MENTION=70590]Świstak[/MENTION] tylko wiesz, jak to działa. Za taką cenę ludzie oczekują już raczej polifta (ph3) 3.2. Jeśli znajdzie się osoba, która szuka Gtv w celach raczej kolekcjonerskich (czego oczywiście Ci życzę), to ten przebieg będzie mocnym argumentem, ale i tak cena jest bardzo wysoka. Rok czy dwa lata temu były tu dwie Gtv po generalnych remontach mechanicznych i szły mocno poniżej 20 tysięcy zł.

Fakt cena jest wysoka za tą GTV - ale jakby nie było stan jest kolekcjonerski - 33 tys km. Hmm niekiedy 1-2 letnie auta tyle nie mają. Baza jest dobra ale dla zapaleńca i fana lub dla kogoś kto zarabia w Euro. Osobiście wolałbym jednak ph2.
Ja bym wystawił na Autoscout - i myśle że za te 33 tys lub nawet wiecej mogła by pójść.

[MENTION=72593]toddlockwood[/MENTION] otóż to. Mając takie auto, nastawiałbym się na sprzedaż na zachodzie, bo tam mają możliwości docenienia takich aut. W Polsce, niestety, bardzo mało jest osób gotowych włożyć taką kasę na takie auto, bo tej kasy jest dużo mniej.
Masz rację, stan kolekcjonerski, ale ile osób w Polsce wyłoży ponad 30 tys zł na Gtv żeby trzymać ją pod kocem? Może dosłownie kilka osób.
Ja osobiście uważam taką cenę za rozsądną, ale w natychmiast warunkach raczej mało realną :-(

Znacie może kolekcjonerów w PL, którzy skupują klasyczne Alfy?
Czy są tacy w ogóle?

Ja nie znam osobiście nikogo kto ma Alfę i komu Alfy lub inne włoskie samochody się podobają... Wszędzie tylko fanboje Mercedesów, BMW i Audi... od biedy trafi sie Honda... Jak sobie kupie GTV to przyjade na jakiś spot lub zlot by zobaczyć czy takie osoby naprawde istnieją i czy to forum nie jest zmyślone :D Jak mówie komuś że zamierzam kupić Alfę to ludzie tylko "Łooo panie! Ale to łone to łone sie psujoooo"

tak, codziennie przeglądam OLX i Otomoto w poszukiwaniu GTV. Ale interesuje mnie ph2 najlepiej z bananowym/czarnym/ brązowym środkiem :P a ta z ostrowca - mimo że kolor najszybszy i najlepszy to ph1 :(

Ostatnio ciekawi mnie ta http://allegro.pl/show_item.php?item=6855573179#7b2d1f4308 - drogo strasznie.

i ta
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-121-tys-przebieg-oryginal-ID6yUZzb.html#7b2d1f4308

Była też w Olsztynie jedna - czarna bananowe skórki ph2 - w naprawde fajnym stanie... ale jakoś handlarz wydał mi sie podejrzany i odpuściłem... :(

Ostatnia edycja:
Zapytaj właściciela, może ma nagrany; a jak nie ma, to pewnie na prośbę nagra:).

Przede wszystkim;
Czy ktoś jeszcze ją oglądał i może potwierdzić zły stan (dziury w podłodze, wycieki, etc.) ?
[MENTION=22962].Michał.[/MENTION] za 9900 zł nie chodzą strupy, jeśli zły stan się potwierdzi to obecny właściciel się po prostu naciął.
Ja ją wziąłem na przegląd gruntowny. Podjechałem w trakcie i panowie pokazali mi wszystkie niedomagania. Wycieki z dwoch stron, rdza, dziury na podloznicach, progach. Do wymiany hamulce, cały zawias, cały wydech. Tylna oś kilka mm przestawiona (dostała w lewe koło, na nadkolu szpachla i wychodzaca rdza). Malowana w wielu miejscach, na niektorych elementach (jak drzwi kierowcy, ktore nota bene sa zle spasowane) brakowalo skali miernika.
A no i jeszcze skrzynia czasem szarpie

Ostatnia edycja:
Czyli okazja Panie, igła od Niemca, który płakał jak sprzedawał (choć autem jeździła jego żona tylko na zakupy raz w tygodniu). On oczywiście był lekarzem

To byłe auto Cumy Borka, zostały zresztą stare tablice. Kupione za raczej górną półkę cenową, ale pamiętam że było bardzo negatywnie opisywane przez obecnego właściciela.
No i to nie jest oryginalny Cup :)

- - - Updated - - -

Jest wątek tego samochodu na forum.

Hehe, padlina z silnikiem remontowanym chyba 3 razy.

W Polsce od przebiegu około 36 tyś km. 10 lat temu mocno myślałem by ją kupić.
Co jakiś czas wypływa, w co raz to w gorszym stanie.

Amortyzatory
Powrót