[GTV] Kody błędów GTV

PrzemonZly

Nowy
Auto
Alfa Romeo GTV 1,8 144 KM
Panowie, proszę o pomoc. Samochód miał wyjechać od znajomego mechanika. Niestety zakupiony czujnik temperatury okazał się wadliwy. Kumpel podłączył na koniec auto do komputera a tutaj takie coś jak w załączniku.
Proszę o pomoc niestety fundusze się skończyły na naprawę :( ale proszę o pomoc i wyjaśnienie pozostałych błędów oraz ewentualną usterkę i co trzeba naprawić aby było dobrze.
Moja bella to GTV z 2000r. 1.8 TS.
Pozdrawiam!

Załączniki

Panowie, proszę o pomoc. Samochód miał wyjechać od znajomego mechanika. Niestety zakupiony czujnik temperatury okazał się wadliwy. Kumpel podłączył na koniec auto do komputera a tutaj takie coś jak w załączniku.
Proszę o pomoc niestety fundusze się skończyły na naprawę :( ale proszę o pomoc i wyjaśnienie pozostałych błędów oraz ewentualną usterkę i co trzeba naprawić aby było dobrze.
Moja bella to GTV z 2000r. 1.8 TS.
Pozdrawiam!
Jeśli czujnik temp. wymieniony, sprawdzić złącze (wtyczkę) sondy lambda, przeprowadzić programowy reset parametrów adaptacyjnych.

Wymieniony został czujnik temp i wszystko w porządku żadnych problemów i błędów. Dziękuję :-) ale za to pojawił się następujący problem. Na niskich obrotach na 1 i 2 biegu zdarzyło mi się że nie ma mocy. Po ok 5 min wszystko wraca do normy. Wciskam pedał gazu a Alfa nie reaguje. Nie wiem czy to wina tego że silnik zimny? Na pozostałych biegach wszystko w porządku.

Jak pisałem przeprowadzić reset parametrów adaptacji i na nowo nauczyć sterownik.

Niestety reset parametrów nie pomógł, jakieś inne propozycje co to może być? Dodam że po podłączeniu do komputera jest jeden błąd.
P0170 Integrator sondy lambda-przekroczono wartość maksymalną
-nieciągły
Czy to może być tego wina?
Pozdrawiam

Wygląda na nieprawidłową pracę sondy lambda - na biegu jałowym napięcie na sondzie winno oscylować w zakresie 0,050 do 0,9 V - oczywiście na ciepłym silniku,
integrator sondy lambda winien wynosić 1,000.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót