Witam wszystkich, jakiś czas temu wjeżdżając na stacje uderzyłem na prostych kołach bokiem samochodu w bok krawężnika gdyż chciałem wejść w zakręt bokiem ale droga okazała się totalnie oblodzona i niestety tego się nie spodziewałemprędkość była nie wielka kolo 15km/h chociaż uderzenie było dość mocne, najpierw uderzyło przednie prawe kolo a potem tylne. Wychodząc z samochodu spodziewałem się pogiętych felg ale jednak opony z rantem chroniącym alufelgę spisały się idealnie bo felga ma tylko delikatna ryskę. Niestety efekt uderzenia to kolo, zmieniony kat felgi bo wystaje ona lekko poza obrys samochodu, wygląda to mniej więcej tak |---/ a poza tym kolo straciło totalnie zbieżność i było zamiast prosto wychylone w prawą stronę. Zbieżność ustawiłem na oko tak ze jedzie prost. Dziś wymieniłem 2 wahacze lewą i prawą stronę oraz końcówki drążków bo elementy takie jak sworznie były już wyraźnie zużyte wiec wahacz można od razu wykluczyć. Niedawno wymieniałem również łożysko w tym kole ale po uderzeniu słychać jak delikatnie coś w nim tłucze. Macie jakieś sugestie co mogło się jeszcze wygiąć i powoduje taki kat ?