10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Ja również nie narzekam, aczkolwiek pojawiły się już pęknięcia około milimetra na niektórych otworkach. Mam klocki ATE i są trochę za twarde, szybko zużywają tarcze. Po za tym trzeba się przyzwyczaić do hałasu i lekkich wibracji (przez nawierty i nacinanie)
Kolejna sprawa to sposób eksploatacji, ja je po prostu zamęczam a i tak działają dobrze, a za te pieniądze kupię jeszcze raz ale już bez nawierceń.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Czytałem o tarczach Mikoda i byłem zdecydowany na nawiercane i nacinane, ale kolejna osoba napisała o pęknięciach przy otworach i już sam nie wiem co myśleć i co kupić, ehhhh![]()
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Każde wcześniej czy później pękają przy otworach, nawet Zimmerman który kosztuje 600zł za 1szt. Ja wiem tylko tyle, zrobiłem już trochę km, było parę razy ostre hamowanie, nawet je rozgrzałem do tego stopnia, że zjarałem klockiu i uważam je za dobry zakup.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
kurcze nie mam nawiercanych i mysle ze to pewnie jest powodem ze troche slabna. Ogolnie nastepna raza na bank brembo.
Ja również je polecam, miałem je w 146 ti na 4 kołach (nacinane i nawiercane) mam je 156 i też jestem zadowolony.