Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie
Chłodnica nówka sztuka, termostat nówka sztuka, nowy płyn.....zanim pochwaliłem się usterką popracowałem trochę w.g własnych pomysłów, a jeszcze kolektor wydechowy otuliłem bandażem... chciałem zrobić ceramikę na kolektorze ale zakupiony okazał się być z innym podejściem do kata...więc na szybko walnołem bandaż ... co poprawiło sytuację ale nie wyeliminowało....
Kolego, pompa chłodzenia w silniku pracuje prawidłowo?Mam dziwny objaw w Spider 2.0 TS ....trochę jazdy w korkach i temperatura silnika wariuje , wiatrak pracuje non stop z małymi przerwami.... wyjazd na prostą i jest ok.
Ktoś miał coś takiego ???
Kolego, pompa chłodzenia w silniku pracuje prawidłowo?
Jeśli chłodnica jest nowa, termostat wymieniony to pozostała pompa wody (uszkodzony wirnik).
Jaki to dokladnie model silnika? Wiesz które konkretnie sruby sa zapieczone i na ktore wisi kawałek klucza?ponieważ śruby są zapieczone a dodatkowo w jednej z nich wisi kawałek klucza
Panowie
Chłodnica nówka sztuka, termostat nówka sztuka, nowy płyn.....zanim pochwaliłem się usterką popracowałem trochę w.g własnych pomysłów, a jeszcze kolektor wydechowy otuliłem bandażem... chciałem zrobić ceramikę na kolektorze ale zakupiony okazał się być z innym podejściem do kata...więc na szybko walnołem bandaż ... co poprawiło sytuację ale nie wyeliminowało....
Jaki to dokladnie model silnika? Wiesz które konkretnie sruby sa zapieczone i na ktore wisi kawałek klucza?
Pompy nie wymieniałem ale na ucho pracuje cicho....Kolego, pompa chłodzenia w silniku pracuje prawidłowo?
Jeśli chłodnica jest nowa, termostat wymieniony to pozostała pompa wody (uszkodzony wirnik).
Z tym odpowietrzeniem to dobry temat dzięki za info, ale jak to zrobić perfekt ?
- - - Updated - - -
Układ był porządnie przepłukany...
- - - Updated - - -
Pompy nie wymieniałem ale na ucho pracuje cicho....
2.0 TS na 3 sondach. Niestety całość znam tylko z relacji ponieważ nie byłem przy próbie wyjęcia pompy. Udało mi się tylko dowiedzieć, że poprzedni właściciel ułamał klucz przy próbie odkręcenia śruby i tak to już zostało póki co.
No to nie wiem co mu jest... Może chodzi o trudne podejście? Wspominał coś o wyjmowaniu silnika albo demontażu głowicy, czy to nie aby już "odmęty szaleństwa"?![]()
Dzięki za info...odpowietrzałem trochę podobnie ale w innym wymiarze czasowym, spróbuję przedłużyć całą procedurę....Ja zrobiłem tak (2 tyg. temu wymieniałem termostat):
- po wymianie zalewam do max
- odpalam silnik i ustawiam nawiew na max gorące powietrze
- odkręcam lekko korek na zborniczku wyrównawczym (tak żeby lekko rozszczelnić)
Po jakiś 15min gasze silnik i dolewam płynu znowu do max. - procedurę powtarzam do momentu kiedy stan w zbiorniczku wyrównawczym nie będzie się zmieniał
Napisałem o tym odpowietrzaniu bo ostatnio po wymianie miałem podobny objaw mimo tego że myślałem że już odpowietrzyłem do końca a tu po powrocie z przejażdżki na postoju nagle zaczeła ostro rosnąć temp. płynu?, zgasiłem silnik i powoli zacząłem odkręcać korek zbiorniczka (uwaga na gorący płyn szczególnie jak jest powietrze w układzie) i po pełnym odkręceniu okazało się że muszę dolać jeszcze 0,5l i od tamtej pory jest ok.
Pzdr