Panowie, ale proszę o uczciwą odpowiedź.... przecież inżynier, który projektował układ hamulcowy nie przewidział tarcz o takich rozmiarach oraz zacisków z tyloma tłoczkami, więc nie przewidział również siły która jest potrzebna do zasilenia takiego układu. Czy więc pompa hamulcowa nasza czyli standardowa z GTV i Spidera naprawdę sobie poradzi. Pytam bo wiem jak wygląda sprawa zamontowania 6 tłoczkowego zacisku w motocyklu, gdzie układ był przewidziany tylko na 2 tłoczki.
Tylko proszę o uczciwą odpowiedź, a nie w stylu "jest ok" lub skoro się namordowałem i wykosztowałem to "jest super".
Zadałem pytanie, ale tak jak koledzy sam sobie na nie odpowiedziałem i mogę podzielić się wiadomościami, otóż:
silnik ----- pompa hamulcowa (serwo) ------ śr. tarcz przednich
1,8 TS
2,0 TS CF2 ---- 60571358 ----- 284 mm
2,0 TB V6
3,2 V6 24V + ASR
Tak więc skoro pompy różnią się numerami, to pewnie i różnią się wydajnością i siłą jaką mogą wygenerować, moim zdaniem zakładanie większych tarcz w przypadku Spiderków i GTVek w wersji CF2 powinno pociągnąć za sobą również wymianę pompy hamulcowej, bo jeśli nie to raczej będzie się miało piękne tarcze i zaciski, ale gorsze hamulce.