Witas
Nowy
Razem z Krellem z Gdanska wybralismy sie swoimi gtv na chip tuning do Holandii i na maly zlot alfy . Squadra przenosila sie akurat do nowej siedzibyZałączniki
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Razem z Krellem z Gdanska wybralismy sie swoimi gtv na chip tuning do Holandii i na maly zlot alfy . Squadra przenosila sie akurat do nowej siedzibyNa czym polega to oszustwo z szybszą reakcją na pedał gazu?
Bo ogolna opinia jest taka, że tylko 3.0 z "mechaniczną" przepustnicą reagują fajnie na gaz, a późniejsze elektroniczne muszą się "zastanowić"![]()

@Witas masz u siebie pod nosem niejaki www.tune-up.plKurcze ja nie znam w Polsce firmy, ktora zrobi to lepiej.
z tego co zrozumialem to przy takim samym wcisnieciu pedalu gazu przepustnica otwiera sie wiecej co daje efekt lepszej reakcji na gaz. Na pewno te 10 Nm i pare koni tego nie robi a efekt jest fajny . Tlumaczy to na swojej stronie . Np przy 4c widac na wykresach, ze mocy jest zawsze tyle samo przy roznych trybach jazdy. Poszukam i wkleje
- - - Updated - - -
Pokaż załącznik 211968Pokaż załącznik 211968
Na czarno jest seryjne 4c i we wszystkich trybach ma tyle samo mocy na hamowni a odczucia w czasie jazdy zupelnie rozne. Na kolorowo ich nastawy po tuningu . Stosuja takie sztuczki z elektroniczna przepustnica. Nawet jak by mi mocy nie przybylo nic to i tak mialbym wrazenie, ze jest wiecej koni niz w rzeczywistosci
Nieźle Ci trzyma Nm, Witas... To mój słaby punkt. Obwiniam nieseryjny dolot, ale w wkrótce się przekonamy czy mam racjęIle zapłaciłeś za strojenie w Holandii?
Co do wydechów polecam Inochi z Łodzi. Wykres znajdziesz na moim profilu Driiive w zakładce Timeline. Gdybyś miał problem daj znać, prześlę Ci go jakoś mailem, czy coś... Dostałem z wydechu ponad 15,5KM. Badanie przed i po na tej samej hamowni i przy niemal identycznej pogodzie. W poniedziałek jadę do El-Tec`u robić dolot. W ciągu kolejnych dni powinienem zawitać na hamownię i wrzucić nowy wykres![]()
Nie wiem czy czasami nie jest tak, ze zyskujac konie mozna stracc NM .