Zawieszenie seria. Czasem wydaje mi się za wysokie i kusi coś niższego ale obecnie mam chyba najbardziej optymalną wysokośc do użytkowania w mieście
Masz ph1, lift był w 98/99r o ile się nie mylę. Ph2 ma inne scudetto, progi w kolorze nadwozia, inną deskę rozdzielczą, inne fotele i "ulepszonego" Twin Sparkaa teraz głupie pytanie od świerzaka - czym się różni PH1 od PH2? ja mam Spidera 2.0 TS z 1996 roku, które to PH?
czyli nadkola od 3.0 bedą inne niz w 2.0 TS?![]()
nie jest źle, ale jakieś lekkie obniżenie może być, jak dla mnie mocne zglebienie nie pasuje do tego auta, mnie czeka wymiana kompletu amortyzatorów i przy tej okazji myślę że wymienię też sprężyny na Eibacha -20
ciekawe jak jest z zawiszeniem/nadkolami w Ph1 I Ph2 - wydaje mi się że nic się nie zmieniało ale może ktoś obeznany to potwierdzi lub zaprzeczyMasz ph1, lift był w 98/99r o ile się nie mylę. Ph2 ma inne scudetto, progi w kolorze nadwozia, inną deskę rozdzielczą, inne fotele i "ulepszonego" Twin Sparka![]()
225/50 R17 już trą delikatnie przy skręcaniu. Więc można założyć, że ten rozmiar jest graniczny, wszystko co mniejsze jest ok.
macie może fotki jak wyglądają telefony 17" (ewentualnie inne 17-stki) z oponą 215/45/17 na Gtv?
Ostatnio edytowane przez Lokus ; 30-06-2017 o 08:25
Gtv na telefonach wygląda bardzo fajniemyślałem o takich obręczach, ale osobiście zostałbym przy seryjnym rozmiarze 205/50R16.
Piźnięte kilofem na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
verdebiancorosso
ale jak telefony to tylko 17", 16" telefony to inna bajka, moim zdaniem na Gtv nie wyglądają specjalnie atrakcyjnie, jak dla mnie najfajniejsza 16-stka dla Gtv to ta z ph1 3.0 V6 taka jak mam obecnie:
na zdjęciach z oponą o której piszesz czyli 205/50/16, jednak moim zdaniem ta opona dobrze wygląda dopiero po małym obniżeniu auta - tu na Eibach-u -20