[GTV] GTV interior swap

wowek

Nowy
Auto
147 1.6TS
Cześć

Czy ktoś wie, czy do GTV phase 1 można wsadzić cały środek z polifta? Nie potrafię przeboleć wyglądu środka przedliftowej GTVki, a trafiają się ciekawe oferty na zakup takowych z V6.
Czy jest to możliwe bez nadmiernego rzeźbienia i czy ktoś już się podejmował takiej zamiany?

Lepiej szukać od razu z poliftowym środkiem niż bawić się w takie rzeczy moim zdaniem :P
Szuaknie to też element posiadania, hartuje charakter i przywiązanie a także testuje to czy na nią zasługujesz :D

Ostatnia edycja:
Nie, bo wiem, że z wrażenia bym od razu kupił, a potem mógłbym żałować, że trawa jest bardziej zielona po drugiej stronie (w ph2). To tak jak z kupowaniem 2.0TS. Jest fajnie przez kilka lat, a potem zaczynasz myśleć o V6 :D

Tapicerkę zmienić na nową, a do konsoli to się przekonasz, że pasuje do reszty.

Moim zdaniem odnowiona deska ph1 wygląda poważniej i pod niektórymi względami lepiej. Ten srebrny panel z Ph2 to jest szczyt tandety, zrobili to chyba z resztek po cinquecento i puszki srebrzanki.

A co do zmiany deski Ph1 -> Ph2 to, żeby nie robić rzeźby trzeba zmienić klimę na polautomat, a żeby to zrobić to trzeba zmienić elektrykę na ph2, a z nią caly osprzęt silnika i układ paliwowy ;-) innymi słowy bez sensu, chyba że ktoś potrafi pokleic sobie nowe panele nawiewów.

Mnie osobiście zdecydowanie najmniej podoba się konsola w Ph 2. Zrobiona jakby na siłę, na szybko by coś zmienić. W Ph 1 mocno natomiast razi kierownica, ale to tylko dwa pierwsze roczniki miały czteroramienną.

Dzięki za opinie, chyba jednak pojadę obejrzeć GTV z ph1 środkiem, może zmienię zdanie :)

Też pierwotnie skłaniałem się tylko do ph2 właśnie przez środek jednak, po dwóch latach zabawy z ph1 V6, stwierdzam, że nie to jest istotą tego auta:) Czerń w ph1 ma swój klimat szczególnie gdy osłony słupków i podsufitka (dałem do obszycia na czarny) też są ciemne. Myślę, że czarne surowe wnętrze i V6 z przepustnicą na lince to dobry dziki duet:-)
99.jpg
100.jpg

Ja uważam, że PH1 to kwintesencja klasyki - PH2 to już upiększanie na siłę i dostosowanie się do nowocześniejszych wzorów.

Ja uważam, że PH1 to kwintesencja klasyki - PH2 to już upiększanie na siłę i dostosowanie się do nowocześniejszych wzorów.

uważam podobnie, a jeśli uda się kupić Ph1 z czerwoną lub bananową skórą to wygląda to więcej niż przyzwoicie. Klasyka sama w sobie

103.jpg

105.jpg

Ostatnia edycja:
Jeden woli córkę drugi teściową. Ph1 podobał mi się do czasu jak nie zobaczyłem Ph2. Oczywiście każdy chwali swoje ale swoje chwalę, nie dlatego że mam tylko dlatego, że taki szukałem :)

Mi tez najbardziej odpowiada srodek z Ph2, i takiego tez szukalem dla siebie - ale jezeli mialbym Ph1 to bym nie ruszal, moim zdaniem najfajniejsze sa samochody bez przerobek / swapow itd, szczegolnie klasyki (albo prawie-klasyki). Kazdy ma swoj urok i z wiekiem go tylko nabierze.

Cześć

Czy ktoś wie, czy do GTV phase 1 można wsadzić cały środek z polifta? Nie potrafię przeboleć wyglądu środka przedliftowej GTVki, a trafiają się ciekawe oferty na zakup takowych z V6.
Czy jest to możliwe bez nadmiernego rzeźbienia i czy ktoś już się podejmował takiej zamiany?

nie wiem co może nie pasować w desce Ph1, moim zdaniem jest bardziej indywidualna niż poliftowa którą też uważam za fajną

IMGP9690.jpg IMGP9689.jpg

Amortyzatory
Powrót