Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
  1. #11
    Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Postów
    1,607

    Domyślnie

    Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Odcięcie wtryskiwaczy nastepuję tylko powyżej 1700 obrotów , poniżej wtryskiwacze działają normalnie
    wiem, ale jest to zależnie od temperatury silnika i na zimnym odcięcie jakby nie występowało i pojawia się przy coraz niższych obrotach, jednak silnik musi kręcić się powyżej 2000 obr i zejść bez gazu nawet do 1400 i wraca praca wtryskiwaczy

    Cytat Napisał lukaszb Zobacz post
    Wiem gdzie jest czujnik I jak zdejmiesz tą plastikową pokrywkę to wymienisz go bez problemu Tylko chyba u Ciebie węże od gazu będą przeszkadzać, ja mam je puszczone "dołem".
    jeden przewód od filtra do listwy, ten cienki to powrót płynu do zbiorniczka z korpusu
    spróbuję się do niego dostać, najwyżej zdejmę korpus


    › Więcej...: nie działa odcięcie palwa przy puszczeniu gazu
    Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 03-09-2011 o 09:10

    verdebiancorosso

  2. #12
    Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Postów
    1,607

    Domyślnie

    albo masz chude dłonie, albo masz coś inaczej pod maską
    nawet bez tej pokrywki na przekaźniki nie dam rady tam wcisnąć ręki przeszkadzają mi przewody do podstawek duzych bezpieczników, a te znowu nie chcą się odczepić od całości, nie chcę nic połamać
    na spokojnie to ogarnę

    verdebiancorosso

  3. #13
    Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Postów
    1,607

    Domyślnie

    wypiąłem wtyczkę z czujnika położenia przepustnicy, prysnąłem styki preparatem do złącz i kilka razy wpiąłem i wypiąłem wtyczkę, kontakt spray na koniec i na razie wszystko działa
    przy okazji styki czujników temp. cieczy i powietrza zasysanego, przepływki, elektrozaworu wariatora i elektrozaworu EGR też tak potraktowałem

    verdebiancorosso

Podobne wątki

  1. [159] Skrzypienie przy przyśpieszaniu, ustepuje przy puszczeniu gazu. Wahacz górny?
    Utworzone przez robbie w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 15-11-2016, 17:34
  2. [159] terkotanie po puszczeniu gazu
    Utworzone przez Hesus88 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 29-06-2015, 19:36
  3. [156] 1.9 JTD - uderzenie po puszczeniu gazu
    Utworzone przez maciaba w dziale 156
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 31-05-2015, 20:34
  4. [159] Stałe spalanie 2l/100 przy puszczeniu całkiem gazu
    Utworzone przez mbmario w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 09-12-2012, 14:16
  5. Obroty pozostają przez chwilę przy 2tys po puszczeniu gazu
    Utworzone przez x69xxx69x w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19-06-2012, 19:40

odciecie paliwa po puszczeniu gazu

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory