[GTV] Tarcze hamulcowe, klocki i opony

dają radę tarcze 330mm z zaciskami czterotłoczkowymi. jeżeli takie zamontujesz to przy okazji zainwestuj w dobre opony, bo efekt może być taki, że nie wykorzystasz w pełni możliwości hamulców.

Nie chodzi mi o żadne swapy, tylko wymianę eksploatacyjną.
Często na aukcjach z częściami do hamulców jest napisane jednym ciągiem "Alfa 156 147 GTV", chciałem się upewnić, które klocki i tarcze są całkowicie kompatybilne z innymi modelami.
Np. Gtv na tylne zaciski identyczne jak... ?

Zwłaszcza mam wątpliwości co do zestawu naprawczego tulei zacisków.

Nie sa identyczne, do gtv sa różnice. W innych tez moga byc. Dlatego zawsze potrzebuje vin zeby miec pewność.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Na ukkcjach czesto piszą tez tak jak mowisz podają najniższa możliwa cene pozniej dzwonisz mowisz dane auta i tu zdziwienie koszt juz inny. Oczywiscie pasuje elementy ale nie od każdego i do każdego. :-)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

W tytułach aukcji są wpisywane wszystkie możliwe modele, żeby częściej aukcja się pojawiała w wyszukiwarce, a potem w treści jest nieco dokładniej czego ogłoszenie dotyczy. Prędzej ktoś znajdzie takie ogłoszenie niż precyzyjnie zatytułowane ;)

Odgrzeje stary watek.
Szykuje sie do wymiany tarcz / klocków z przodu i z tylu.
Z tylu wszystko jasne,
Z przodu rozne katalogi podają rożne wymiary, np. (dla 2.0TS 155KM) Brembo informuje o tarczy 257mm (gdzie dla 2.0TS 150KM jest 284mm), a np. TRW podają dla obu 284.
Czy te rozmiary sa wymienne?

Odgrzeje stary watek.
Szykuje sie do wymiany tarcz / klocków z przodu i z tylu.
Z tylu wszystko jasne,
Z przodu rozne katalogi podają rożne wymiary, np. (dla 2.0TS 155KM) Brembo informuje o tarczy 257mm (gdzie dla 2.0TS 150KM jest 284mm), a np. TRW podają dla obu 284.
Czy te rozmiary sa wymienne?

przypuszczam że masz jakiś błąd z tym 257mm, sprawdzałem Brembo np. na iParts i tam wyskakują 284mm, nawet "na oko" widać że jest spora różnica w wielkości tarczy między przodem a tyłem, jakbyś miał 257 to ta różnica prawie byłby niezauważalna w porównani do 240mm na tyle.

Posiadasz tak skomplikowane narzędzie jak miarka?

faktycznie Brembo dla ph2 podaje 257 nie wiem dlaczego wydaje mi się że to błąd, u mnie w ph1 1997 i ph2 1998 tarcze przednie są takie same, 257 musiałyby mieć też raczej inne zaciski i klocki

eper podaje 284 dla 2.0TS przez cały okres produkcji (poza wersją Cup)

Dzieki za pomoc - zamówiłem 284 brembo.
Niedlugo mi miejsca nie starczy na wszystkie zachomikowane graty :D :D

Amortyzatory
Powrót