[GTV] Podnosnik szyby - GTV - LEWY (KIEROWCY)

kobielczak

Nowy
Auto
GT 2.0 JTS
Czesc! Dzisiaj otwieralem okno.. uslszalem "pekniecie" po czym spadla mi szyba do srodka.

Otworzylem drzwi..okazalo sie, ze jedna zebatka jest cala scieta..

Na allegro nie ma w ogole podnosnikow do lewych drzwi - czy z innego modelu mozna to zastapic?

Czy wersja z PRZED liftu jak i PO lifcie to ten sam mechanizm??

Ostatnia edycja:
Wyślij kilka @ do ludzi sprzedających części z rozbiórki, ktoś na pewno Ci sprzeda sam mechanizm

EDIT:
pogrzebałem i znalazłem ale same prawe :(

Ostatnia edycja:
Lata mijają a problem ten sam. Prawe podnośniki są, lewych nie ma.
Czy ktoś ma pomysł co zrobić z podnośnikiem szyby kierowcy. Po podniesieniu silnik się nie wyłącza tylko kręci się dalej - słychać przeskakiwanie. Prawdopodobnie wyrobił się ząbek na listwie. Szyba do końca nie dochodzi (po puszczeniu przycisku opada około 2mm).
Do głowy przychodni kilka opcji rozwiązania problemu:
1. Da to naprawić? Jeżeli tak to czy znacie warsztat, który się tego podejmie.
2. Kupić podnośnik drzwi prawych i przemontować listwę. Pytanie czy ramię da się podmienić.
3. Kupić nowy mechanizm. Na e-bay są ale pytanie czy będą pasować (ktoś montował)?
4. Czy podpasują z innego auta?

U mnie po kupnie okazało się, że w ogóle jest wymontowany mechanizm i szyba trzyma się na deskach, również szukałem mechanizmów i nie znalazłszy kupiłem po prostu całe drzwi, wyszło o wiele taniej niż cena samego podnośnika, a dodatkowo zyskuje się całą masę zapasowych mniej lub bardziej potrzebnych części - więc może idź tą drogą

niezły pomysł. z kupnem całych drzwi też :)

Odkopię temat. Jeżeli komuś się spalił sam silnik to można go wraz z zębatką przełożyć z napędu szyby alfy 166. Zębatka w gniazdo pasuje. Trzeba tylko dorobić dwa otwory do mocowania i przykręcić na dystansie 2mm.

Odkopię temat. Jeżeli komuś się spalił sam silnik to można go wraz z zębatką przełożyć z napędu szyby alfy 166. Zębatka w gniazdo pasuje. Trzeba tylko dorobić dwa otwory do mocowania i przykręcić na dystansie 2mm.

dobrze wiedzieć, u mnie prawa strona padła właśnie, zero reakcji, na wtyczce prąd jest więc silnik umarł pewnie, czyli prawy w prawy, lewy w lewy, przód/tył bez różnicy ?

Tak. Musisz kupić napęd z tej samej strony przód

Amortyzatory
Powrót