Gtv 2.0 ts wydech

galczas

Nowy
Przygotowuje się do wymiany wydechu, zastanawiałem się nad zrobieniem przelotu no może nie takiego pełnego ponieważ zostanie na pewno kat, bardziej interesuje mnie wyrzucenie któregoś z tłumików środkowych no i jakaś sportowa końcówka może macie jakieś sugestie, a i może ktoś się orientuje jakie mogą być tego koszty, z góry dziękuje za pomoc :) i jeszcze chciałem się dowiedzieć czy tłumiki w gtv są może identyczne jak w ar 156 lub 146

Wydech od Gtv to wydech od Gtv ... niestety. Nie jest tani.

Na stronie TiMax'a jest katalog. Nie mam linka pod reka. W poniedzialek go wkleje z roboty.

Być może mógł bym załatwić dedykowany wydech do GTV firmy "REMUS" cena nowego to około 1500zł moge mieć używke, jak by coś to prosze pisać.

Wykopie, bo to zawsze lepiej niż zakładać nowy temat...
Da sie w ogóle gdzieś dostać dedykowany tłumik/układ (najlepiej podwójny) do Gtv? Od jakiegoś czasu sie rozglądam, a nie chce robić sobie go samemu w jakimś warsztacie bo ani to zdrowe dla auta, ani pewne...

Dodam tylko, że chodzi mi o coś w sensownej cenie - ok. 1500 zł.

Remus ale 1 "rurka" i nie w PL, są z 2 ale teraz za skarby świata nie mogę sobie przypomnieć jaka to była firma. Na forum jakiś czas temu ktoś sprzedawał być może jakimś cudem jeszcze ma. Poszukaj w dziale Gtv i bazar

Ostatnia edycja:
Jedyny problem to cena - 624 euro za najprostszy dwukońcówkowy i ok. 400 za jednostronny... No nic - chyba będzie trzeba zostać przy serii :)

Mario - zawsze mozesz skontaktowac sie z ta firma: http://mgmotorsport.pl/
Oni robia cale uklady wydechowe do kazdego samochodu. Mozesz ustalic sobie nawet "dzwiek" tlumika ;)
Zobacz sobie galerie. Z tego co wiem, to pare osob kozystalo ich uslug.

Poszukałem, obejrzałem... I zapadła decyzja: Tłumiki Kaliński.
Docelowo ma być wydech podwójny, wyglądający jak "najseryjneiej", tylko że z dwiema końcówkami po prawej i po lewej stronie :D
Jako, że w budowie tłumików jestem zielony, poczytałem tylko kilka artykułów na necie i pooglądałem spód Gtv-ki.
Po 1 jako cel jest poprawienie wyglądu tego, na czym oszczędziła fabryka ;) Jako 2 - nie stracenie ani konika z mocy. Po 3 - nieco lepszy dźwięk, choć naprawdę nie oczekuje fajerwerków z 2.0 TS-a i jedynie innego tłumika końcowego. Katy na pewno zostają.
I stąd teraz zastanawiam sie nad koncepcją, żeby nie iść całkiem zielony do nich... Chyba najoptymalniej byłoby zamontować jeden tłumik po lewej stronie (patrząc od tyłu) i z niego wyprowadzić 2 rurki. Troche nierówno by kopciło w zimie, no ale... ;)

bez sensu bo tak to bedzie kopcilo tylko na ta strone dzie bedzie mniejszy opor, lepiej zrobic na 2 tlumikach cos w stylu mojego raggazona, dzwiek jest przyjemny a dymek leci rownomiernie, jezeli chcial bys robic to mam 4 koncowki ultera oraz takie kolanko y bo mialem robic swoj samemu ale kupilem raggazona

Załączniki

• DSCF0422.jpg
    DSCF0422.jpg
    112.2 KB · Wyświetleń: 835
Amortyzatory
Powrót