[GTV] Oryginalne radio

Spotkałem się z 3 wersjami, które występowały w poszczególnych rocznikach (przy zmianie konsoli środkowej) nie licząc modelu z nawigacją.

attachment.php

Górne - Gtv 2004-2006 Czerwone podświetlenie, kolor ciemny szary, opcionalnie nawigacja
Środkowe - Gtv 1998-2003 Zielone podświetlenie, kolor jasny szary
Dolne - Gtv 1996-1998 Zielone podświetlenie, kolor czarny

Pierwsze dwie wersje znam z użytkowania, marka Clarion i takie miałem wbudowane seryjnie w Gtv rocznik 2000 i 2004. Trzecie widziałem na zdjęciach w modelu przed liftem konsoli 1998. Pamiętam z aukcji srebrne za 40pln i czarne za 60pln

Witam.

Orientujecie się może czy w wersji po pierwszym lifcie (1998-2003) występowały jakiekolwiek radia z CD? Parę lat temu w efekcie rozładowania się aku padło mi radio i jak się później okazało poprzedni właściciel dał mi kartę z błędnym kodem, który do dziś nie chce zaskoczyć. Pomyślałem, że może zamiast walczyć z odblokowywaniem tego radia dobrze byłoby wstawić inne radio z CD. Zależy mi jednak na tym, aby było one oryginalne i dopasowane do rocznika.

Pozdrawiam

Dla MY98 to jest to środkowe srebrne. Niestety tylko był kaseciak, ale to radio ma opcję sterowania zmieniarką płyt, niestety w instrukcji obsługi nie jest napisane co to jest za zmieniarka dokładnie. Chyba najprościej będzie zakupić coś nowego.

Czarne bylo do '98, od '98 do 2003 bylo srebrne. Wersja z CD byla dostepna wg danych producenta od 2000 roku i to tez byl Clarion - jak wygladal czy jaki to byl model niestety ciezko znalezc....

Ja kupiłem auto z radiem clarion vdo srebrne że zmieniarka w bagażniku, ale niestety nie wiem czy to oryginalne.

Wysłane z HTC One

Ja kupiłem auto z radiem clarion vdo srebrne że zmieniarka w bagażniku, ale niestety nie wiem czy to oryginalne.

Wysłane z HTC One

Zmieniarka byla dostepna od '98 i byl to model Clarion CDC-634. Oczywiscie pasuje tez do radia sprzed liftem :)

odkopię temat i zapytam - czy ma ktoś na zbyciu oryginalne radio Gtv/Spider chętnie odkupię :)

Poszukuję wersji czarnej do auta z 1996r.

Właśnie ! Ma ktoś do sprzedania oryginalne radio albo wie gdzie można znaleźć ;> ?

Ja mam oryginalnego Clariona z CD - problem w tym, że CD nie działa :) Nie sprawdzałem dlaczego, może to jakaś pierdoła. W każdym razie FM bez zarzutu, zielone podświetlenie zgrywające się z deską, częściowe podświetlenie przycisków jak radio jest wyłączone. W necie nie mogę znaleźć fotki poglądowej, zrobię jak wrócę z pracy.

parę postów wyżej masz zdjęcie jakie występowały, pewnie masz pierwsze od góry, ja szukam tego ostatniego

Żadne z przedstawionych nie prezentuje radia które siedziało u mnie. Pierwsze, o którym piszesz jest z wersji CF3. Ja mam CF2 ver. Lusso. Znalazłem fotkę:
0269234830010.jpg

[MENTION=22962].Michał.[/MENTION] szkoda że nie wiesz co tam sie zadziało z tym CD :( .

[MENTION=67912]maaalutka[/MENTION] zawsze można kupić i naprawić :) podejrzewam, że nic takiego się tam nie stało, mechanizm przyjmowania i wysuwania płyty pracuje poprawnie, więc wygląda to na zanieczyszczony/uszkodzony laser. Jakby co to zapraszam na PW.

Jedno radio Alpine już mi tak leży , " coś " nie działało i nie działa :D
Może coś sprawnego kiedyś w oko wpadnie :D

Żadne z przedstawionych nie prezentuje radia które siedziało u mnie. Pierwsze, o którym piszesz jest z wersji CF3. Ja mam CF2 ver. Lusso. Znalazłem fotkę:
Pokaż załącznik 208545

Dostałem takowe radio razem z autem rocznik '02 wersja Lusso.
Nie mam niestety tej ramki. Jak ktoś ma na zbyciu chętnie odkupię. A może ktoś ma namiar na tą część? Chętnie kupiłbym też radio z cf3.

pzdr.:)

Nie mam niestety tej ramki. Jak ktoś ma na zbyciu chętnie odkupię. A może ktoś ma namiar na tą część? Chętnie kupiłbym też radio z cf3.

Swojej nie sprzedam bo potrzebuję ale swego czasu się interesowałem. Jest do dostania w Ricambi - ale za słone 150,00 zł za kawałek plastiku...

Kupiłem ramkę - ale uniwersalną na 1 DIN - czy będzie pasować do tego konkretnego radia to nie wiem. Na zamieszczonym wyżej zdjęciu radio wygląda na typowy 1DIN. Ramka kosztowała 35zł i pasuje nieźle.
W tym sklepie: http://www.bartex-caraudio.pl/kontakt.php
Pozdrawiam.

Dzięki za namiary, kupię i wypróbuję.

pzdr.

[MENTION=22962].Michał.[/MENTION] masz jeszcze to radio do GTV ph2 Lusso? Byłbym zainteresowany.

Pozdrawiam

hej,
udało mi się zdobyć oryginalne radio do Gtv, możecie mi podpowiedzieć jak wprowadzić kod do tego radia?

IMGP8320.jpg

P.S.

Gdyby komuś takie radio zalegało to dalej jestem zainteresowany, interesują mnie też ewentualnie zepsute egzemplarze

Amortyzatory
Powrót