[GTV] Centralka centralnego zamka

Opisany odbiornik sterowania zamkiem nie będzie uruchamiał fabrycznego alarmu (fabryczny odbiornik przekazuje specjalny kod do modułu alarmu).
Pewnie można to zrobić ale to wymaga, dekodowanie sygnału do centralki alarmu - moim zdaniem za dużo roboty.
Można zastąpić fabryczny alarm dowolnym rynkowym modułem - wszystkie sygnały są doprowadzone.

Stanlizak, jaki mniej więcej zasięg ma zestaw AMT, który zamontowałeś?

Kolejne pytanie jest odnośnie bezpieczeństwa. Czy sygnał z takiej - dosyć taniej - centralki, nie jest zbyt łatwy do przechwycenia przez osoby niepożądane? Wiem, że bywają na dużych parkingach grupy, który wygodnie siedząc sobie w samochodzie przechwytują sygnały z pilotów autoalarmów podczas otwierania i zamykania samochodu przez właściciela, a gdy ten się oddali najzwyczajniej w świecie otwierają sobie tym sygnałem cudzy samochód. :(

Kolego supabache, praktyczny zasięg zestawu AMT to ok. 10 m. Te zestawy posługują się zmiennym kodem, za każdym naciśnięciem wysyłany jest inny kod (przechwycony kod jest bezużyteczny).
Oczywiście wszytko można rozkodować ale to nie ci na parkingach. Łatwiej i szybciej wybić szybę lub wyłamać zamek.

Dzięki :) Uspokoiłeś mnie trochę. Będę zamawiać tę centralkę z AMT z 3-przyciskowym pilotem. W cieplejsze dni spróbuję podejść otwieranie bagażnika z pilota. Niestety, z tego co ustaliłem z instrukcji, aby otworzyć klapę z pilota, najpierw trzeba otworzyć zamki w drzwiach. U konkurencji podobnie.

Dzięki :) Uspokoiłeś mnie trochę. Będę zamawiać tę centralkę z AMT z 3-przyciskowym pilotem. W cieplejsze dni spróbuję podejść otwieranie bagażnika z pilota. Niestety, z tego co ustaliłem z instrukcji, aby otworzyć klapę z pilota, najpierw trzeba otworzyć zamki w drzwiach. U konkurencji podobnie.
Trzeci kanał odbiornika może być wykorzystana do otwierania klapy bagażnika.
Oczywiście trzeba zastosować mały przekaźniczek pośredniczący do sterowania tym selenoidem wykonawczym w zamku klapy.

Ostatnia edycja:
Koledzy jak zaprogramować pilot żeby znowu centralny z pilota działał? Bo mi sie rozprogramował ;/

Bieresz elm327
Fes/mes
Wchodzisz gdzie trzeba
Klikasz co trzeba
Podajesz kod ( o ile masz )
klikasz
Gotowe

P.s.
Testowane na mojej gyty
Dziala

W razie potrzeby poprowadze za reke jak nie ogarniasz
Ale kod masz?

Bociek alke ja mam w Spiderze nieoryginalny pilot z centralką. AMT mikro-ster. Po wizycie u mechaniora rozkodował sie pilot. Próbuje różne kombinacje z centralką bo tam jest przycisk, ale nic to nie daje. Napewno pilot reaguje bo po pewnej kombinacji klawiszy otwiera z pilota auto. Ale nie wiem jak to ugryźć. ;/

Bociek alke ja mam w Spiderze nieoryginalny pilot z centralką. AMT mikro-ster. Po wizycie u mechaniora rozkodował sie pilot. Próbuje różne kombinacje z centralką bo tam jest przycisk, ale nic to nie daje. Napewno pilot reaguje bo po pewnej kombinacji klawiszy otwiera z pilota auto. Ale nie wiem jak to ugryźć. ;/

Programowanie nowych nadajników oraz ich kasowanie ze sterowników AMT jest dokładnie opisane na stronie AMT.
Operacja jest prosta i będzie działać.

stanlizak próbobowałem i mi nie działa albo nie umiem. Wytłumaczysz mi to łopatologicznie?

stanlizak próbobowałem i mi nie działa albo nie umiem. Wytłumaczysz mi to łopatologicznie?

Na obudowie centralki mikrostera są dwa otwory w jednym z nich świeci dioda, przez drugi uruchamiamy przycisk programowania pilotów.
Wprogramowanie nowych pilotów: wciskamy przycisk programowania na 1 s, następnie wciskamy 2 razy dowolny przycisk w pilocie. Pilot zostaje wprogramowany.
Kasowanie pilotów z centralki: nacisnąć przycisk programowania na 15 s. Piloty zostaną usunięte z pamięci.
Jak powiedziałem wszystko jest opisane na forum AMT http://www.amt-alarmy.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=132

Niestety nie działa.
Pewnie mam uszkodzony pilot.
Dioda w centralce się zaświeca więc centralka działa.

- - - Updated - - -

Tylko że dioda w pilocie też się zaświeca.
Nie wiem może słaba bateria już jest.... nie wiem jak to ugryźć.

Niestety nie działa.
Pewnie mam uszkodzony pilot.
Dioda w centralce się zaświeca więc centralka działa.

- - - Updated - - -

Tylko że dioda w pilocie też się zaświeca.
Nie wiem może słaba bateria już jest.... nie wiem jak to ugryźć.
Kupić nowy pilot (chyba 30,- zł) i wprogramować.

To chyba lepiej zamówie już całość. Bo jak się okaże że padła centrlaka to znowu bede musiał dokupować.

Czesc
wlasnie robie centralny w mojej Alfie Spider #Tekla
jako, że mialem zagwozdki, a okazalo sie proste jak budowa cepa - wrzucam instrukcje prosta jak budowa cepa :)
1. centralny jest sterowany minusem
2. znajdujemy centralke sterowania zamkami (zdjecie ogolne - z takimi dwoma duzymi zlaczami, po lewej stronie auta, przed skrzynka bezpiecznikow)
3 wpinamy sie uniwersalną centralką do zlaczki (zdjecie zblizeniowe)
4. bialy to zamykanie minusem, niebieski to otwieranie minusem
5. schemat mojej centralki przy sterowaniu minusem na trzecim zdjeciu
6. wszystko dziala

cetralny 3.jpg
ogólne zdjęcie

centralny 2.jpg
zbliżka

centralny1.jpg
moja centrala

Amortyzatory
Powrót