[GTV] potencjometr gazu

romeo69

Nowy
Auto
Alfa Romeo GTV 3.0 24V '99
Witam. Mam pytanie do szanownych kolegow:): czy potencjometr gazu (ten co miesci sie "w nogach" nad pedałami) z wersjii z silnikiem 2l pasuje do 3litrowej?? Mowa oczywiscie o GTVce. To chyba bez różnicy, byle sie numery zgadzały czy jak to jest z tym??

Można jakoś sprawdzić poprawne działanie potencjometru? Bo u mnie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu lekko szarpie, jestem po wymianie świec i kabli. I tak mi się wydaje, że tylko on jeszcze może sprawiać problemy.

jest taka opcja ze możesz zrobić autokalibracje kompa
czy tam reset kompa
poczytaj o nim i wtedy wszystko będziesz wiedział :)

odświeżę temat. Padł mi potencjometr gazu w 3,0 V6 CF2 (98 rok) pytanie gdzie i jak zamówić nowy potencjometr no i zasadnicze pytanie gdzie znajdę ten potencjometr i jak go wymienić? :) Z góry dziękuje za info!

aaa w EPER po wpisaniu VIN nie pojawia się info, że jest tam jakiś potencjometr. w CF3 i 3,2 jest ale w mojej wersji niby nie ma a wydaje mi się, że mam już elektroniczną przepustnicę...może ktoś to jakoś sprawdzić? Poniżej VIN
ZAR91600006050096

Jest: 60630466 zastąpił 60662165[TABLE="class: scrollTable"]
[TR]
[TD]
Obrazek poglądowy, tu nr 13. W eperze jest ciut inaczej
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

attachment.php

Było patrzeć jak pokazywałem :) Najlepiej ją wyciągnąć i spisać numery

Załączniki

• 7021d1240343649-gaspotentiometer-austausch-naread.png
    7021d1240343649-gaspotentiometer-austausch-naread.png
    10.3 KB · Wyświetleń: 189
hmmm w eper po wpisaniu mojego vin pokazuje, że ja niby mam tą wersję bez tego potencjometru... rozumiem, że jak tam zaglądałeś to właśnie to to tam było tak? :)

Ostatnia edycja:
A bo mądry EPER ma dwie wersje M4. Jedna mniemam że z linką a druga z potencjometrem :)

Poruszalem kablami, rozpialem i podlaczylem kostke i problem sie rozwiazal :)

Sent from my iPhone

Amortyzatory
Powrót