• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] RATUNKU POMOCY!! zero kopa

• Autor wątku Autor wątku MrMike
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MrMike

Guest
Panowie,

po wymianie rozrzadu bella przyspiesza jak muł z wozem... Do tej pory na dlugosci tira na 4 biegu szla z 80 do 140... teraz masakra.. o 5 biegu nie mowie bo przyspieszenie od 80 wzwyz na wcisnietym do konca gazie trwa wieki....
poza tym mam wrazenie ze silnik kreci sie do wyzszych obrotow przy tej samej predkosci... rozrzad wymieniony pare dni temu ale dopiero dzis dluzsza trasa i po prostu plakac sie chce... do 200 nie doszla... przez chwile 190 i wskaznik temperatury MOCNO powyzej 90... wczesniej przy jezdzie w trasie w okolicach 120km/h nie dochodzila mi temperatura do 90... 90 pokazywalo jak naprawde przycisnalem dluzsza chwile w okolice 180... WTF... ktos mial cos podobnego? czy takie zachowanie silnika moze byc zwiazane ze zlym ustawieniem rozrzadu?? potrzebuje szybkiej pomocy bo jutro dluga trasa a zaczalem bac sie wyprzedzac....

Rozrząd trzeba robić na blokadach. Inaczej nie da się go dobrze ustawić i później wychodzą takie różne kwiatki.

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

Da się. Dobre warsztaty ze znajmością AR poprawiają rozrząd, po mniej doświadczonych w AR mechanikach.

Da się. Dobre warsztaty ze znajmością AR poprawiają rozrząd, po mniej doświadczonych w AR mechanikach.

1. czy mozesz kogos polecic? (ile mniej wiecej to trwa i jakie sa koszty?)
2. Czy mozna z czyms takim jezdzic? (jutro musze zrobic 400 km i w okolicach weekendu wrocic...)
3. czy w Waszej opinii jest opisane przeze mnie problemy wynikaja ze zle ustawionego rozrzadu? (dodam ze przed wymiana samochod szedl jak rakieta...)

1. czy mozesz kogos polecic? (ile mniej wiecej to trwa i jakie sa koszty?)
2. Czy mozna z czyms takim jezdzic? (jutro musze zrobic 400 km i w okolicach weekendu wrocic...)
3. czy w Waszej opinii jest opisane przeze mnie problemy wynikaja ze zle ustawionego rozrzadu? (dodam ze przed wymiana samochod szedl jak rakieta...)

skąd jesteś?

Warszawa a musze pocisnac na pomorze. Pochodze z Lublina i tam samochod byl w warsztacie. Dzis wracalem z urlopu i takie kwiatki wynikly... wkurw konkretny.

Ostatnia edycja:
okolice 3miasta :) ale nie ma problemu zeby podjechac w razie czego... i tak sporo cierpliwosci kosztowala mnie juz wymiana rozrzadu... chcialbym miec pewnosc ze to wina zle ustawionego rozrzadu zanim powiesze swojego mechanika i zmienie go pernamentnie.

Jak będziesz w 3city to daj znac. Zadzwon to moze cos poradza moi mechanicy. Moja gtv stoi u nich to lukna na Twoja to we wrzeszczu. 504110961 to moj nr jak cos

Warszawa a musze pocisnac na pomorze. Pochodze z Lublina i tam samochod byl w warsztacie. Dzis wracalem z urlopu i takie kwiatki wynikly... wkurw konkretny.

Ja jestem z Lublina i jest kilka warsztatów które robią alfy... możesz napisać dokładnie gdzie robiłeś? Jak coś to masz adres Lubelskiego Klubu AR http://www.lkar.pl

Amortyzatory
Powrót