Air Ride Brera

Maupa

Nowy
Auto
AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)
Mam pytanie moja brera jest na tyle niska, że krawężniki to problem a podwyższać nie ma to sensu :D A więc pytanie : Co sądzicie o Air Ride jest to ciekawe rozwiązanie i mieści mi się w moim budżecie :D miał ktoś styczność z tym ? No i są różne opinie na temat przeglądu ... czy po zamontowaniu można zrobić jakieś testy, żeby było to legalne ? :D Widziałem już dużo artykułów na ten temat i jest więcej zalet niż wad moim zdaniem ale ten przegląd ...

Liczę na waszą pomoc :D

Auto nie będzie się nadawało do normalnej jazdy także odpuść. Nikt tego głośno nie mówi ale poduszki są tak twarde że zapomnij o komforcie, co więcej jest to niebezpieczne bo na dziurach auto odbija się jak piłka.

Worthersee 2015 wpisz w youtube i zobacz. Festiwal niemieckiej motoryzacji w stylu stance. Kazde auto obnizone na gwincie lub na pneumatyce. Nie wiem jak w praktyce z ta zawiecha jest, ale prawda moze byc taka ze bedziesz zawiedziony. To moim zdaniem sluzy do prezentacji i walorom estetycznym-choc czesc aut zglebionych dla mnie jest juz patologia tuningu. Byl tutaj ktos na forum co zglebil alfe 155...nie pamietam dokladnie kto.

Moim zdaniem twoj silnik się kłoci ze stylem stance - bo to woz stworzony do zapierdzielania a gruba gleba jaka da sie osiagnac na powietrzu temu przeczy. Co do komfortu na poduchach jest jak pisze kasztelan - aut robi się okrutnie twarde.

A myślałem, że to dobre rozwiązanie które pomoże w radzeniu sobie z progami, krawężnikami itp :D hmmm a zawieszenie hydropnematyczne coś jak Audi Q7 Porsche Cayenne czy land'ku ? :D

A myślałem, że to dobre rozwiązanie które pomoże w radzeniu sobie z progami, krawężnikami itp :D hmmm a zawieszenie hydropnematyczne coś jak Audi Q7 Porsche Cayenne czy land'ku ? :D

Jak sam zauważyłeś hydropneumatyczne :)

Nie wiem skąd macie takie informacje, że poduchy są twarde bo jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką opinią. Chyba, że napompujesz je na maxa to może być twardo ale kto będzie jeździł taką kozą na co dzień?

Na codzien jezdzę Grand Cherokee z pneumatyką-uwierz ze nie mozna porownywac pneumatyki suv z autem sportowym, air ride nie stworzono po to aby bylo wygodnie tylko glebowo. Grand na 16cm (tyle moze byc najnizej )niezbyt fajnie wybiera dziury.Poza tym trzeba by dokladnie zbadac opinie uzytkownikow tych zawieszen, a najlepiej to przejechac sie takim wozem. Mozemy sobie tutaj pisac twardo nie twardo, ja powiem szczerze nie wiem...na logike biorac jak kolega wyzej napisal, jak ma auto zapier.. to lepiej na sztywno niz na air ride. No chyba ze chcesz pojechac na festiwalstance i pokazac alfe na glebie:)

Do Audi RS i BMW M zakładają powietrze i jeżdżą a to nie Alfa z mocą 260KM tylko sprzęty po 500KM+

Przeslij mi proszę link z samochodem 500+ ktory pokonuje zakrety, driftuje na zawieszeniu air ride.Bo ja tylko widzialem jak ladnie stoja lub sie tocza...

Air ride to jest tylko wyłączenie sprężyny z zawieszenia, nie mówimy tu o domowych przeróbkach z dostawczaka :D bo z tego co się orientowałem to idą w to sportowe amory + poduchy za sprężyny a w środku amor :)

normlany zestaw to około 12tys. z montażem :D a nie domowy skladak z 2tys :>

Ostatnia edycja:
Ok przechodze na powietrze. Mowie powaznie:)

Air ride to jest tylko wyłączenie sprężyny z zawieszenia, nie mówimy tu o domowych przeróbkach z dostawczaka :D bo z tego co się orientowałem to idą w to sportowe amory + poduchy za sprężyny a w środku amor :)

normlany zestaw to około 12tys. z montażem :D a nie domowy skladak z 2tys :>

Air ride-zastosowalismy skróty myslowe, wiadomo ze chodzi o profesjonalne zestawy, ktore 2000 nie kosztuja.

Hmmmm jest duży problem odnośnie Air Ride :/ nie znalazłem jeszcze zestawu z homologacją co wiąże się z trudnościami na przeglądzie chyba, że wiadomo jak to się załatwi.

Bez homologacji to nie mozna...nie wolno wręcz. Jak cos sie stanie to...takze szykuj Brerę na air-ridzie na przyczepkę ładuj:)

To znaczy można :P tylko wiadomo w razie czego jakiegoś wypadku to byłby duży problem więc odpada myślałem o ASS od audi ale to też nie wiadomo jak będzie... Chyba, że porwę się na to, żeby zrobić homologację na Air :D haha

Porównywanie profesjonalnych zestrojonych zawieszeń regulowanych z kitami air ride to co najmniej głupota. Nie licz na świetne warunki trakcyjne na air ride, całkiem inaczej pracuje amortyzator olejowo-gazowy a całkiem inaczej poduszka. Zawieszenia regulowane audi polegają na połączeniu oleju i gazu.

Załączniki

• air_grandepunto.jpg
    air_grandepunto.jpg
    63.4 KB · Wyświetleń: 346
Amortyzatory
Powrót