Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Oczywiście, że Eibach jest znacznie twardszy niż oryginalne sprężyny (ja aktualnie mam Eibacha) i po ich zastosowaniu Alfa na pewno będzie niżej. Idealnie by było gdybyś wymieniając sprężyny wymienił też amortyzatory na twardsze. Licz się też z niewielką, ale jednak utratą komfortu.witajcie, mam pytanie odnośnie sprężyn eibach. Zastanawiam się nad obniżeniem, mam nawet sprężyny w garażu ale ostatnio na trasie jadąc tylko w 2 osoby na koleinach przytarłem podwoziem, obstawiam miejsce pomiędzy przednimi kołami na środku, gdyż przód i boki auta są w miare wysokie a to miejsce jest jakoś newralgicznie niskie. Pytanie moje jest takie, jaka jest różnica w sztywności sprężyn seryjnych i ebiachów, bo boje się że jak je wymienie bedzie jeszcze gorzej![]()
Oczywiście, że Eibach jest znacznie twardszy niż oryginalne sprężyny (ja aktualnie mam Eibacha) i po ich zastosowaniu Alfa na pewno będzie niżej. Idealnie by było gdybyś wymieniając sprężyny wymienił też amortyzatory na twardsze. Licz się też z niewielką, ale jednak utratą komfortu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Sprężyny od QV na pewno podejdą bez problemu. QV jest obniżone o 10mm lub 15mm, nie pamiętam dokładnie. Ale jak takie znajdziesz to możesz je spokojnie zakładać. Chociaż powiem, że na novitecach nie siedzi jakoś super nisko (opona 235/35 19").
A nie masz ty pakiet Veloce (czy jak się to teraz w tych nowych nazywa) - bo widzę, że masz nakładki progów i lusterek... a w tym pakiecie jest chyba też ciut jes obniżone w porównaniu do "serii".