• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Eibach vs MTS TECHNIK

Vogtland juz nie robi gwintow do 156/147/GT. Nogdy nie mial dla alf w ofeecie zawieszenia z regulacja twardosci.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Vogtland juz nie robi gwintow do 156/147/GT. Nogdy nie mial dla alf w ofeecie zawieszenia z regulacja twardosci.

Co do opcji z regulacją klócil sie nie bede ale tak mi coś mignęlo że byly. Ja kupowalem w sierpniu tamtego roku, wiec nie wiem czy dzis produkują, ale polecić mogę :D

Ja tez mialem i polecam ale zakup tylko w DE bo taniej i szybciej.

sprawdz tez przed wymiana na diagnostyce czy wszystko masz sprawne i sztywne i jak cos to wymienisz przy jednej robocie

Ostatnio byłem na badaniu technicznym i diagnosta powiedział, że wszystko spoko tylko gumy na drążkach reakcyjnych do wymiany.

A jak jest z wysyłką przy zamawianiu na niemieckim ebayu? Nie ma żadnych problemów?
Znalazłem też taką stronkę http://shop.vogtland.com/index.php/...-sport-wagon-4-cyl-1-6-2-0-1-9-jtd-23051.html ale nie ogarniam o co chodzi bo przy wyborze wysyłki można wybrać darmową lub za 20e, ale nie jest wytłumaczone czym to się różni.

Poza tym zastanawiam się co z ewentualną gwarancją przy zamawianiu za granicą?

chciałem kupic spreżyny obniżające do Spidera 916 i wchodzą w gre raczej Eibachy. Gdzie najlepiej kupić? Co polecacie?

Trochę odgrzeje temat, przymierzam się do zakupu zawiasu sportowego od mts w jtd rzekomo ma dać -40/-35 stąd pytanie czy kupować odboje sportowe krótsze czy w przypadku alfy wszystko podejdzie na nowych seryjnych odbojach ? Martwi mnie nie to że samochód na ori siądzie słabiej a raczej czy nie zacznie mi się odbijać jak piłka od drogi :) dzięki za odpowiedzi

ja mam inne pytanie ebach sportline sprezyny czy dolozyc do gwintu ta technix ? chce ladnie dopasowac do opony wiec lepszy był by gwint i wiadomo nowe amory, ale polowe tansze i wiadomo lepszej firmy eibacha sprezyny by byly minus 50

Miałem ten sam problem i z uwagi na brak konkretnych opinii czy doświadczonych osób co do gwintu TaTechnix czy MTS, zdecydowałem się na eibacha.

mialem ta technika ale w innym aucie gdzie jezdzilem 2 cm od wahacza do ziemi i wtedy lezał doslownie na odbijach i trzeba by bylo sledzie zamiast odbojow dac wtedy by nie bylo takiego efektu ping ponga , ale ciekaw mnie jaki jest zakres regulacji bo chce opone z nadkolem ladnie zgrac i wtedy wlasnie by sie przydał gwint zebym był w pelni zadowolony, ale coraz bardziej wlasnie mysle nad eibachem bo mialem w innym aucie i tez sporo lezal i jezdzilo sie prawie jak w serii a byl bardzo nisko minus 60

Amortyzatory
Powrót