Zielona rozpuszcza opilki metalu/rdzy dzieki czemu jest idealna do czyszczenia zapieczonego brudu z klockow hamulcowych. Czerwona jest z kwasem.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Zielona rozpuszcza opilki metalu/rdzy dzieki czemu jest idealna do czyszczenia zapieczonego brudu z klockow hamulcowych. Czerwona jest z kwasem.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Dzięki alcapne154. Zakup się sprawdził. Co prawda nie jest to efekt taki jak po malowaniu ale zaciski już wyglądają o niebo lepiej. Jeszcze parę razy tym specyfikiem potraktuję zaciski i może będzie jeszcze lepiej. Nie pamiętam już jakiej firmy mam farbę na zaciskach ale na pewno nie hammerite. Zauważyłem małe ubytki farby na zaciskach i moje pytanie jest takie. Czy można hammeritem pomalować zaciski? Musi być jakiś specjalny ten hammerite?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Awj ja malowałem czerwonym hammeritem juz jest 3 lata. Wczoraj przy zmianie opon wymylem pkynem do szyb i ściera; )tak szczegółowo co pół roku w trakcie zdjęcia kół. A tak normalnie myjnia bezdotykowa. Zrobię foty to zobaczysz jaki efekt. Fakt widać już gdzie niegdzie ubytki farby ale jest oki. Puszka koszt około 15 zl.
Napisane na Commodore C64..![]()
Dejon a zdejmowałeś zaciski czy malowałeś na ucie? Przykładałeś się do oczyszczenia zacisków z brudu, rdzy czy resztek innej farby?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Nic nie zdejmowalem. Malowałem ma aucie. Czyscilem szczotka potem benzyna ekstrakcyjna , resztek farby nie bylo , co trzeba zabezpieczylem taśma i pędzelkiem malowałem 3 warstwy.
Tak jak obiecałem dzisiaj fota zaciski malowane 3 lata temu ..ostatnio tylko umyte przy wymianie opon na letnie. . Sorki trochę fele brudne tylko
Napisane na Commodore C64..![]()
Ostatnio edytowane przez dejon ; 06-04-2017 o 20:07
Jak bym malował na czerowno, to farba lepsza by była połysk czy mat? Przy malowaniu pędzlem
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Zastanawiałem się nad odejściem od normy i przemalowaniu moich Brembo na fiolet - co do odcienia jeszcze nie zdecydowałem.
Co myślicie?
No albo wrzos .
Może być ciekawie.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Fiolet, wrzos jest trochę zbyt ekstrawagancki.