Zwrotnice od GTA

adamus

Nowy
Auto
AR 156 GTA Q2 kolor Azzuro nuvola AR 156 2,5 V6 AR145 1,6Ts AR 146 2,0 Ts AR 146 1,9 TD
Pytanie odośnie zwrotnic od GTA

Może ktoś się orientuje się jaka jest różnica między normalną zwrotnicą od 156 2,5 a zwrotnicą od GTA a dokładnie chodzi mi o jej wyprofilowanie ?
Bo po przeszczepie tych zwrotnic do siebie musiałem włożyć dystans 5mm żeby felga nie obcierała o zacisk i nie wiem jaki dystans włożyć na tył. Czy też 5mm czy 15mm?
Felgi jakie mam to Zender Siena 18'' et28 z oponą 225.

Ostatnia edycja:
Masz ciut za małe et w swoich felgach, fabrycznie jest w GTA 35mm, więc to nie wina zwrotnic. Ze zwykłym zaciskiem można w jakimś zakresie manewrować bezkarnie ET felgi, natomiast z brembo to minimum wynosi w przybliżeniu twoje et28+5.

Masz ciut za małe et w swoich felgach, fabrycznie jest w GTA 35mm, więc to nie wina zwrotnic. Ze zwykłym zaciskiem można w jakimś zakresie manewrować bezkarnie ET felgi, natomiast z brembo to minimum wynosi w przybliżeniu twoje et28+5.

Źle kolego, mylisz pojęcia, im mniejsze ET felgi tym felga mniej "nachodzi" w głąb wnęki koła/na zwrotnicę masz więcej miejsca między felgą a czołem zacisku, przy zacisku BREMBO największe znaczenie ma jednak budowa samej felgi.
felgi_stalowe_et.jpg

Co do zwrotnic GTA i zwykłych w 156 V6, jest sporo różnic, podrzucę poniżej obmierzone zwrotnice GTA, na niebiesko macie podane wymiary GTA, na zielono zwykła zwrotnica 156, na biało są podane wymiary zwrotnicy od 166 V6.
zwrotnicagta.jpg

By grzesiekv6 at 2012-04-22
zwrotnicagta3.jpg

By grzesiekv6 at 2012-04-22
zwrotnicagta2.jpg

By grzesiekv6 at 2012-04-21
zwrotnicagta1.jpg

By grzesiekv6 at 2012-04-21

Wielkie dzięki GrzesiekK. za dokładne wyjaśnienie tematu. Jesteś GURU :adore::adore::adore::adore::adore::adore:

Mam pytanie.
Czy zwrotnica od AR 156 Crosswagon Q4 wejdzie do AR147??
Co trzeba będzie zmienić???

Zwrotnice z Crosswagona, które kupiłem mają 56cm wysokości.
Ile maja wysokości w 156?

Odkopie temat, więc jak jest z tymi zwrotnicami z crosswagona?? Wejdą do zwykłej 156 po zmianie drążków kierowniczych. Czy ni cholery nie zawracać sobie tym głowy i adaptery robić pod te zaciski i tarcze.

Odkopie temat, więc jak jest z tymi zwrotnicami z crosswagona?? Wejdą do zwykłej 156 po zmianie drążków kierowniczych. Czy ni cholery nie zawracać sobie tym głowy i adaptery robić pod te zaciski i tarcze.

Nic się nie zmieniło te z crossa są za wysokie. szukaj ori GTA albo dorabiaj adapter do tego co masz

Gdybyś potrzebował to mam na sprzedaż zaciski z GTA 305mm w bdb stanie, do tego nowe, nieużywane tarcze hamulcowe, nowe, nieużywane klocki hamulcowe, zwrotnice z nowymi piastami, a gdybyś chciał pójść inną drogą, to do tych zacisków mam też adaptery pod zwykłe zwrotnice.
Pozdrawiam.
- Rafał

Gdybyś potrzebował to mam na sprzedaż zaciski z GTA 305mm w bdb stanie, do tego nowe, nieużywane tarcze hamulcowe, nowe, nieużywane klocki hamulcowe, zwrotnice z nowymi piastami, a gdybyś chciał pójść inną drogą, to do tych zacisków mam też adaptery pod zwykłe zwrotnice.
Pozdrawiam.
- Rafał

Może chociaż adaptery zostały? :)

Pozdr.

Po takim czasie - pewnie wszystko sprzedane :)

Otóż nie!
Spóźniłem się zaledwie o 2 dni :)
A szkoda, bo to były poszerzane zaciski pod tarcze 330 mm i w uczciwej cenie.

Teraz mam inne pytanie: Może ktoś ma na zbyciu adaptery do fabrycznych zwrotnic 156 pod zaciski "małe brembo" z GTA (tarcza 305mm)?

Amortyzatory
Powrót