Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112131415161718
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 180

Temat: Religia elektromobilności odchodzi na śmietnik...

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Oczywiście że pełnosprawne spalinowe (co do "co kupować" ) . Póki są .

A co do dotacji to jak zwykle, dotacja to dotacja -> -> -> dla producenta towaru, nie kupca, tyle że kupcowi fundowana przez resztę ludu co zapyla sadzomiotami jeszcze dłużej (bo nimi jest taniej, chyba ze się rynek "poreguluje" dopłątami, utrudnieniami , SCT itp . Bo musi tym poprawnym płacić na "ich" dotacje. To samo co kredyt 0 proc. itd. Siły na P twardo walczą idąc łeb w łeb w walce pt. "kto lepiej zabiera udając że daje"

A te dotacje to jeszcze z pożyczki KPO , mega super, więc nie tylko dotacje ale dotacje PLUS proc od nich będziemy / dzieci spłacać. Żeby nie być frajerem i dać się okraść, to chyba trzeba kupić elektryka żeby swoje choć odebrać w tej dotacji. Ale wtedy nakręcamy system . I w końcu będą "dotacje" na coś czego już nie damy rady i z nimi kupić , więc tak sobie pętlę na szyje zakładamy. Odmiana par 22 rozwleczona w czasie . Szach mat. Postraszę dzieci elektrykami, jeszcze pilniej będą się chłopaki uczyć żeby być możliwie niezależnymi w przyszlości , ale czy to wystarczy , czy będą musieli kraść i mdleć żeby się jako tako utrzymać w tej przyszłości.. ech ...

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    . Szach mat. Postraszę dzieci elektrykami, jeszcze pilniej będą się chłopaki uczyć żeby być możliwie niezależnymi w przyszlości , ale czy to wystarczy , czy będą musieli kraść i mdleć żeby się jako tako utrzymać w tej przyszłości.. ech ...
    Piękne słowa, a ja wczoraj dowiedziałem się, zupełnie przypadkiem, że uczeń TECHNIKUM MECHANICZNEGO w ciągu 5 lat nauki nigdy nie był uczony o gwintowaniu otworów gwintownikiem, jakimkolwiek, (ja w latach mojej nauki uczyłem się o wytrzymałości kratownic) ale za to będzie teraz wiedział, ze mamy więcej płci niż 2.

Gdzie my KURWA żyjemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Piękne słowa, a ja wczoraj dowiedziałem się, zupełnie przypadkiem, że uczeń TECHNIKUM MECHANICZNEGO w ciągu 5 lat nauki nigdy nie był uczony o gwintowaniu otworów gwintownikiem, jakimkolwiek, (ja w latach mojej nauki uczyłem się o wytrzymałości kratownic) ale za to będzie teraz wiedział, ze mamy więcej płci niż 2.

Gdzie my KURWA żyjemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obecnie standard. Praktykant z technikum teleinformatyki nie miał w ręku lutownicy i nie wie jak zarobić kabelek sieciowy RJ45. 2 lata temu miałem studenta po 3 roku Politechniki Wrocławskiej, który nie umiał wymienić RAM-u w PC-cie..... Tak, obecne kształcenie to dramat.
    Ostatnio żartowałem ze znajomym mechanikiem - wysyłanie praktykanta po kompresję do sąsiedniego warsztatu ciągle działa .

wracając do dotacji - dokopałem się do regulaminu i wychodzi na to, że jest ok. wysoka wplata wstępna jest wymagana tylko przy leasingu/najmie. Przy okazji dla zainteresowanych polecam zapoznać się z ofertą najmu długotermionwego citroena C3electric. tam okazuje się że rata miesięczna najmu na 2 lata jest 50% tańsza niż na 3 lata i 2 razy tańsza niż na 4 lata. Krótko mówiąc można kwotę dotacji + VAT przeznaczyć na wpłatę własną, i za mniej niż 500zł miesięcznie poużywać sobie elektryka przez 2 lata i później go oddać...lub wykupić za jakąś absurdalną kwotę (przy 2 latach prawie 100tys). Gdzie tu realizacja celu ekologicznego? Przecież to czyste marnotrawstwo środków publicznych. Aktualnie szukam salonu, gdzie jest Spring na jazdy testowe. Trzeba to pomacać.
    Ostatnio edytowane przez Machaju ; 05-02-2025 o 08:57

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfy + inne marki

Domyślnie

Ja jestem ciekawy jak te kalkulatory najmu (abonamentu) w Stellantis działają:
    Avenger elektryczny z dotacją wychodzi mi ok 1000zł brutto (na 24 miesiące / 20tyś km limit), z kolei Junior na prąd już ok 1400 zł brutto, gdzie przecież auta te w cenniku stoją prawie identycznie.
    Najlepiej, że na Jeepa Compassa w hybrydzie, który cennikowo jest jak Tonale, dostałem właśnie ofertę abonamentu (oficjalną od dealera) na 1200 zł brutto....

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Obecnie standard. Praktykant z technikum teleinformatyki nie miał w ręku lutownicy i nie wie jak zarobić kabelek sieciowy RJ45. 2 lata temu miałem studenta po 3 roku Politechniki Wrocławskiej, który nie umiał wymienić RAM-u w PC-cie..... Tak, obecne kształcenie to dramat.
    Ostatnio żartowałem ze znajomym mechanikiem - wysyłanie praktykanta po kompresję do sąsiedniego warsztatu ciągle działa .
    Mieliśmy nawet takiego, który do spożywczego poszedł na przeciwko, a sprzedawczyni załapała o co chodzi, i się tylko pośmiała.

wracając do dotacji - dokopałem się do regulaminu i wychodzi na to, że jest ok. wysoka wplata wstępna jest wymagana tylko przy leasingu/najmie. Przy okazji dla zainteresowanych polecam zapoznać się z ofertą najmu długotermionwego citroena C3electric. tam okazuje się że rata miesięczna najmu na 2 lata jest 50% tańsza niż na 3 lata i 2 razy tańsza niż na 4 lata. Krótko mówiąc można kwotę dotacji + VAT przeznaczyć na wpłatę własną, i za mniej niż 500zł miesięcznie poużywać sobie elektryka przez 2 lata i później go oddać...lub wykupić za jakąś absurdalną kwotę (przy 2 latach prawie 100tys). Gdzie tu realizacja celu ekologicznego? Przecież to czyste marnotrawstwo środków publicznych. Aktualnie szukam salonu, gdzie jest Spring na jazdy testowe. Trzeba to pomacać.
    Za 500 miesięcznie to sam bym żonie takiego wziął do jazdy po zakupy wkoło komina.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Campo Zobacz post
    Avenger elektryczny z dotacją wychodzi mi ok 1000zł brutto (na 24 miesiące / 20tyś km limit), z kolei Junior na prąd już ok 1400 zł brutto, gdzie przecież auta te w cenniku stoją prawie identycznie.
    Najlepiej, że na Jeepa Compassa w hybrydzie, który cennikowo jest jak Tonale, dostałem właśnie ofertę abonamentu (oficjalną od dealera) na 1200 zł brutto....
    To jest jakiś inny MATRIX w tej korpo
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Campo Zobacz post
    Avenger elektryczny z dotacją wychodzi mi ok 1000zł brutto (na 24 miesiące / 20tyś km limit), z kolei Junior na prąd już ok 1400 zł brutto, gdzie przecież auta te w cenniku stoją prawie identycznie.....
    Pewnie Alfa ma niższą wartość po tych 2 latach więc płaci pierwszy użytkownik za największy spadek tak jak i przy zaakupie normalnym auta, widać wyliczyli dla Tonale większą utratę wartości (czyżby dlatego że na prąd? czy że i Alfa i na prąd jednocześnie? )

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

"swiezutkie" auta z rocznika 2019. Normalnie nowki sztuki. Ale pelikan zobaczyl tytul, i kliknal? No kliknal. To co co chodzi?

Tymczasem ze spalinowymi takie rzeczy sie dzialy. Ale spalinowe to nuda, nie klika sie
    https://cardealermagazine.co.uk/publ...america/117280
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Słaby przykład. Te spalinówki były sprawne i bezawaryjne. Ekoterroryzm doprowadził do takich absurdów jak poniżej:
    https://www.facebook.com/EKGAutoSerw...9076619040398/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar yaniq
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    "swiezutkie" auta z rocznika 2019. Normalnie nowki sztuki. Ale pelikan zobaczyl tytul, i kliknal? No kliknal. To co co chodzi?

Tymczasem ze spalinowymi takie rzeczy sie dzialy. Ale spalinowe to nuda, nie klika sie
    https://cardealermagazine.co.uk/publ...america/117280
    Przecież to jest kotlet, odgrzewany tyle razy, że już zaśmiardł, za tę aferę już są prawomocne wyroki odsiadki i konkretne odszkodowania, a Ty po prawie 10 latach nadal się tym ekscutujesz, czyżby z powodu braku innych - komuś nie zgadzały się liczby, ot i cały problem.

Zwykły, przeprowadzony w 100% z premedytacją, przewał grupy Volkswagena - na co to miałby być równoważnik, na to, że Jaguar wyprodukował samochody niebezpieczne dla użytkowników? - naprawdę?

Uprawnienia