Alfa Romeo 6C

Piękne by było gdyby samochód posiadał kolejną wersję Busso - jakąś unowocześnią :D

Podobno ma być w przyszłym roku zaprezentowana na targach... a zdjęcia wrzucane w artykułach to bardziej i mniej oficjalne koncepty. Na rynek ma wejść w 2020r. Ciekawość zżera :)

Co do silników to myślę, że raczej zastosują te same co w Giuli. Wydaje mi się, że silnik Busso wymagałby sporo zmian, aby spełnić normy eko, dorzucić turbiny itp. Pozostałoby pytanie (i długie dyskusje na forum) ile duszy Busso zostało w nowo-stworzonym silniku, czy to dalej "ten silnik" czy już tylko znaczek marketingowy.

Na 99,9% to będzie ten silnik. Mnie bardziej wygląd interesuje. Wizualizacja z pierwszego wpisu - CUDO.

Taki model zdecydowanie podniósł by prestiż marki, z tego co wiemy na pewno to nic innego nie znalazło by się pod maską jak jednostka V6. Przypuszczam, że 2.9 V6 Biturbo znane z najnowszych Quadrifoglio. Aczkolwiek do wersji podstawowej, która według mnie powinna oscylować w granicach mocy 250-300KM fajnie jakby znalazł się jakiś inny wariant silnika V6. Kiedyś czytałem, że 6C ma być technicznym bratem modelu Maserati Alfieri. To dobrze wróży :)

250-300 koni to teraz robi 2.0 R4.

Lubię czytać jak pięknie się nakręcacie:) jak wysoko obrotowy v12 w ferrari:) do 2020 roku Panowie jeszcze sytuacja w Alfie zmieni się 6 razy a 10 razy opóźni. Jeśli 6C wejdzie na rynek to technologicznie będzie z tylu tak jak Giulia (chodzi o kwestie teleinformatyczne i oświetlenie) Jeździł będzie genialnie (tak jak Giulia) ale przed ostateczna decyzja klienta będzie powstrzymywać brak technologii. Będąc kiedyś na szkoleniu w Rzymie zapytałem się brand managera na Europę czemu alfa nie wprowadziła opcji head up display do Giulii, Stelvio. Odpowiedział ze jest to nieopłacalne biorąc pod uwagę ile samochodów alfy jest prognozowane do sprzedaży. Prognozowane...a sprzedane jak dobrze wiemy jest ok 4-5 razy mniej niż zakładano.
Tak wiec ponakręcam się razem z wami...auto będzie przepiękne... Byleby nie odstawało od Seata leona oświetleniem i wyświetlaczem od Skody...

Tez nie przesadzaj znowu . Ksenon wystacza w zupełności a do czego służy head up display to nie wiem.
Zeby pokazać koledze chyba bo zastosowania tego jakos nie potrafię sobie wyobrazić.
Co nie zmienia faktu że klientów iluś napewno przez brak nikomu tak naprawdę nie potrzebnych gadżetów stracą.

Tez nie przesadzaj znowu . Ksenon wystacza w zupełności a do czego służy head up display to nie wiem.
Zeby pokazać koledze chyba bo zastosowania tego jakos nie potrafię sobie wyobrazić.
Co nie zmienia faktu że klientów iluś napewno przez brak nikomu tak naprawdę nie potrzebnych gadżetów stracą.
HUD - to wyświetlacz podstawowych danych na szybie czołowej przed kierowca [emoji6]

Wysłane z mojego Sony Xperia przy użyciu Tapatalka

Zapytam inaczej...czy miałeś okazje porównać działanie ksenona z np projektorem laserowym lub matrycowym led w Audi? Własnie takie stwierdzenia ze cos wystarczy powodują taki stan rzeczy jaki jest...Uwierz mi ze klientowi chcącemu wydać 200-300 tys na auto to nie wystarczy...Alfa musi wyjść na przód...dać coś czego nie maja inni (oczywiście oprócz super prowadzenia bo to juz jest i tego nikt nie zabierze)

Ostatnia edycja:
mnie by taka alfa wystarczyła goła, nawet z szybami na korbki - tesknie za prosta maszyna z mocnym silnikiem, a nie zbiorem gadgetów na kołach...Head up display widziałem 20 lat temu w usa w pontiacu grand prix...technologia stara i jakos przez dwie dekady Europejczycy dali rade bez tego udogodnienia...Ledy..fajny bajer ale usterkowy...pracuje w aso i widze jak często wybajerzone auta wracaja na wymiany gwarancyjne...A jak gwarancja nie obejmie to jest lament dlaczego taki reflektor kosztuje 10x wiecej od normalnego...

Ty pracujesz w ASO a ja sprzedaje te cudne Alfy klientom, po prostu relacjonuje,co ludzi powstrzymuje przed zakupem w przedziale 150-300 tys zł...|te ktore wymieniłem dla mnie tez nie maja znaczenia...ale niestety dla innych maja...Ma tez przestarzała grafika nawi, brak wentylowanych foteli, brak obszycia skora deski rozdzielczej, koszmarnie droga gwarancja...skoro walczymy ze stereotypem psującej sie alfy to czemu nie dajecie 5 lat lub 150tys w cenie auta ( normalnie kosztuje dodatkowo 18tys) i tak dalej i tak dalej...

Bo to przyciągnęłoby większa rzeszę klientów, którzy poczuliby ze producent jest pewny swojego produktu. A jakie jest przekonanie o innych markach? Takie jak o Alfie prawda? wiec lepiej dać dwa tak jak wszyscy.

Ostatnia edycja:
z jednym tylko silnikiem - model byłby finansową katastrofą...
co do HUD - nie cierpię, wyłączam zawsze jak wsiadam do auta z tym wynalazkiem

A jaki jest wyświetlacz w Carrerze GT3 np.?

porsche-panamera-in-web.jpg
Jeśli juz porównujesz do Porsche, to chociaż 4 drzwiowego:) a nie do ekstremalnie torowego auta przypadkowo z homologacja drogowa. Tam nawi jest zbędna bo komfort podroży żaden:)

Mocniejszy brat z FCA niestety podobny poziom jak Giulia...ferrari-gtc-4-019.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót