Alfa C-suv

https://www.motor1.com/news/306077/alfa-romeo-premiere-geneva-2019/

“Alfa Romeo will be at the Geneva Motor Show in full force with our award-winning lineup and something new up our sleeves as well. We're excited to show everyone a taste of what’s next in the world of Italian performance and luxury. Stay tuned on March 5 to see a glimpse into the next chapter of Alfa Romeo's legendary story.”

Czyli cos nowego chca faktycznie pokazac.

O nowym modelu w Genewie pisała już autogaleria i autokult. Oby mieli rację. Jeśli mały SUV jest oparty na 500X to łatwo było ukryć muła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To samo mi powiedzieli Szwajcarzy. Dowiadywałem się, jak najbliżej zaufanych źródeł bo sam chciałem tam lecieć. Ale nie wierzę, żeby nagle spod ziemi wzięli C-SUV'a, którego na żadnych zdjęciach jeszcze nie ma podczas testów.
A co to za problem pokazać prototyp lub koncept stworzony w jednym egzemplarzu specjalnie na targi, który do produkcji wejdzie za rok lub wcale? :P

Przypomina mi się sytuacja z Giulią. ,,Już, już za moment, na następnych targach". I tak przez 5 lat. Tylko że teraz już są na takim poziomie że przekładają to przed targami, tak jak teraz z tym Los Angeles.

Oczywiście jeszcze jest kilkanaście dni ale takie rzeczy zawsze ogłaszają dużo wcześniej. Jeśli chcą osiągnąć efekt zaskoczenia, to nie tędy droga. Nie każdy się interesuje targami a dużo więcej osób czyta i przegląda prasę.

Jeśli pokażą coś, co wielu ich pracowników dementuje, to muszą zmienić strategię. Ale jeśli pokażą coś całkiem nowego, w sensie nowego modelu produkcyjnego, to są mistrzami kamuflażu:)

Ostatnia edycja:
W ciagu ostatnich dni obiło mi sie o oczy/uszy ze Giulietta dostanie nieco słabsze 2.0 z Giulii. I ma to być ostatni lifting.
C-SUV jeśli się pokaże to tylko jakiś prototyp z rozpoczęciem produkcji na przełom 2019/2020.

Wprowadzać nowy silnik i to tak mocny, żeby zaraz kończyć produkcje? Nie ma w tym logiki, więc mało to prawdopodobne. Chyba, że starą Giuliettę będą tłuc jeszcze kilka lat ale wtedy trzeba by zmienić cała paletę silnikową a nie tylko nsjmocniejszą opcję.

To by była już głupota do potęgi, wprowadzać dwulitrowego smoka i obniżać moc do poziomu 1,4 Turbo. Dlaczego nie zastąpić od razu TBI i wprowadzić dwóch wersji mocy ?

To by była już głupota do potęgi, wprowadzać dwulitrowego smoka i obniżać moc do poziomu 1,4 Turbo. Dlaczego nie zastąpić od razu TBI i wprowadzić dwóch wersji mocy ?

Bo 1.4 nie spełnia kolejnych norm emisji spalin. Lepiej wsadzić coś z czym mogą zaproponować pełny wachlarz mocy niż nic..
Póki co informacje były o 175 koniach.. resztę poznany 1 dzień targów w Genewie podobno..

Nie możliwe. Mają 1,3 TB 180KM. Jakby chcieli tłuc dalej Giulietta to by włożyli go już od ubiegłego września.

Tez tak myślę. Nowy CEO nie podziela wizji Sergio i może się okazać, że za kilka lat Giulia i Stelvio w ogóle nie doczekaną się godnych następców i marka wróci do produkcji aut FWD na gotowych platformach z innych aut grupy FCA.

Przy takiej sprzedazy Giulii i Stelvio noe ma za co stworzyc nowej lini produkcyjnej.. maly suv by to teraz uratowal, za rok czy 2 moze byc juz mocne przesycenie rynku tego typu samochodami i znow. Trzeba bedzie szukac od nowa ratunku dla marki.

Na moje oko pójdą w kierunku dwóch mniejszych suwów na bazie Jeepa. Czyli platformy przednionapędowe lub opcjonalnie dołączany tył.
Technika ze stelvio ma być wykorzystana w dużych Jeepach.

Amortyzatory
Powrót