Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A ile osób w Europie znało nazwę Stelvio zanim pokazali SUVa o takiej nazwie?We Włoszech mogła by się taka nazwa przyjąć, bo to niejako nawiązanie do Stelvio. Czy w Europie by się spodobała, raczej ciężko powiedzieć.
Czym innym jest prototyp auta produkcyjnego a czym innym fanaberia projektantów na potrzebę jakiegoś tam show, bez planów produkcyjnych. Na takie "fałszywki" w FCA nie ma ani środków ani atmosfery.
Logiczne jest, że skoro nie ma nigdzie zdjęć "mułów", to auto jest dopiero w fazie projektów cyfrowych i nie było szans na realny model produkcyjny podczas tych targów.
A ile osób w Europie znało nazwę Stelvio zanim pokazali SUVa o takiej nazwie?Zresztą do dziś wiele osób nie interesujących się motoryzacją uważa, że Stelvio to włoskie męskie imię
![]()
To musi być jakaś bardzo tania "fałszywka", bo:
No to szacun dla Ciebie, przecież jak Ty jechałeś tą trasą, to już cała Europa wiedziała co to jest / gdzie to jestBardzo wiele osób znało Stelvio... Ja tą trasą/przełęczą jechałem kilka razy a jest ona celem wielu turystów.
Jaka wiedza, taki poziom ludu![]()
A Ciebie nadal nic nie przekona, że "białe jest białe, a czarne jest czarne"A Ty na co liczysz? Że takie coś wejdzie do produkcji w takiej samej formie? To karoseria/model na bazie już istniejącej platformy. Więc nie kosztowało to milionów...
No to szacun dla Ciebie, przecież jak Ty jechałeś tą trasą, to już cała Europa wiedziała co to jest / gdzie to jest
A Ciebie nadal nic nie przekona, że "białe jest białe, a czarne jest czarne"Czasem warto ugryźć się w język, zamiast udawać tu nieomylną wyrocznię
P.S. Znam znaczenie słowa Concept.
- - - Updated - - -
A na tym zdjęciu widać nawet powrót do stylistyki 159-ki.
A ile osób w Europie znało nazwę Stelvio zanim pokazali SUVa o takiej nazwie?Zresztą do dziś wiele osób nie interesujących się motoryzacją uważa, że Stelvio to włoskie męskie imię
![]()
Bardzo dobrze, że wyjdzie hybryda plug-in. Jest faktycznie duża szansa, że to więcej niż concept, bo po co by były te stacje do ładowania.
![]()
Pisząc, że ludzie nie znali wcześniejszego znaczenia Stelvio pokazujesz, jakim jesteś ignorantem chociażby w tej kwestii...
Widzę, że sam nie pamiętasz, o czym piszesz na forum, więc pozwól, że Ci przypomnę:Co tutaj jest nie tak, jak pisałem?
Po pierwsze- auto, które pokażą jutro to nie jest ostateczną wersją produkcyjną C-SUV'a, czyli nie będzie nowego modelu w Genewie.
Po drugie- to nie jest Concept mający na celu mydlenie oczu, tylko nieco bardziej wymyślna karoseria na bazie platformy, już istniejącej.
Po trzecie- jak widać dopiero teraz pojawiają się prawdopodobne zdjęcia tego modelu podczas testów drogowych i to też dowodzi, że prace nie są na tyle zaawansowane, żeby można było liczyć na szybkie wejście do sprzedaży.
To samo mi powiedzieli Szwajcarzy. Dowiadywałem się, jak najbliżej zaufanych źródeł bo sam chciałem tam lecieć. Ale nie wierzę, żeby nagle spod ziemi wzięli C-SUV'a, którego na żadnych zdjęciach jeszcze nie ma podczas testów.
A co to za problem pokazać prototyp lub koncept stworzony w jednym egzemplarzu specjalnie na targi, który do produkcji wejdzie za rok lub wcale?![]()
Ty tak poważnie...?
Oczywiście jeszcze jest kilkanaście dni ale takie rzeczy zawsze ogłaszają dużo wcześniej. Jeśli chcą osiągnąć efekt zaskoczenia, to nie tędy droga. Nie każdy się interesuje targami a dużo więcej osób czyta i przegląda prasę.
Jeśli pokażą coś, co wielu ich pracowników dementuje, to muszą zmienić strategię. Ale jeśli pokażą coś całkiem nowego, w sensie nowego modelu produkcyjnego, to są mistrzami kamuflażu![]()
A ktoś się tu dziwił jak wcześniej napisałem, że w Genewie mogą pokazać prototyp lub koncept![]()
Czym innym jest prototyp auta produkcyjnego a czym innym fanaberia projektantów na potrzebę jakiegoś tam show, bez planów produkcyjnych. Na takie "fałszywki" w FCA nie ma ani środków ani atmosfery.
Logiczne jest, że skoro nie ma nigdzie zdjęć "mułów", to auto jest dopiero w fazie projektów cyfrowych i nie było szans na realny model produkcyjny podczas tych targów.
Jednak to tylko koncept, nie zmienia to faktu że jest grubo.