Strona 35 z 46 PierwszyPierwszy ... 252627282930313233343536373839404142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 460

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

[QUOTE=Żuczek;2367994
    Uważasz że to w porządku jeśli ktoś z góry zakłada, ze nowa wersja danego silnika jest zła, bo wcześniejsza wersja sprzed 10 lat miała złą opinię? .[/QUOTE]

Ale kolego, przecież Ci pisałem,że jest masa artykułów czemu nowa wersja również będzie awaryjna ponad normę-zmiana paska jest wyeliminowaniem jedynie jednego z problemów tego silnika.Zamiast pfrzeczytać opinię mechaników, którzy rozebrali i porównali tą konstrukcjE z poprzednikiem to z uporem maniaka bronisz tego silnika.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Producent twierdzi, że pasek uszkadza się przez zdegradowany olej a ten degraduje się najszybciej przy jeździe miejskiej, chociaż oczywiście jak przejedziesz kilkadziesiąt tysięcy kilometrów w trasie to też zdegraduje i trzeba go wymienić.
    Czyli to co kilkukrotnie powtarzałem. Silnik do miejskiego samochodu, nie nadaje się do jazdy miejskiej

Nie interesuje się wadami w każdym silniku na rynku. Dobrze, ze wspomniałeś o 1.6 THP. Miał problemy ale nowe wersje są chwalone. Dlaczego uważasz, że z wersją 1.2 nie jest to możliwe? W Alfie będzie już przecież trzecia wersja tego silnika a największe problemy ma pierwsza odmiana produkowana od 2014 roku.
    Dlatego nie dziwi, że o nie wiedziałeś o wadach 1.2pT.
    A jakie to są nowe wersje 1.6THP? Nowe 1.6 to pureTech, nie THP, nie wiedziałeś o tym? Dodatkowo zostały w nim zmienione w stosunku do THP niemal wszystkie elementy, które w THP powodowały problemy.
    Dlaczego uważam za mało prawdopodobne, że 1.2pT będzie bezproblemowe - już Ci pisałem kilkukrotnie i to nie na podstawie przypuszczeń, a faktów, na chwilę obecną nie poprawiono innych problemów poza rozrządem, co można potwierdzić po numerach części. Ile razy mam to jeszcze powtórzyć?

To dlaczego się dziwisz, ze ja nic nie wiedziałem o tych problemach i nikt na naszym forum?
    Ja się dziwię? Dziwię się, że nie czytasz ze zrozumieniem... Napisałem jasno:

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Ludzie z PSA już o tym problemie wiedzieli w 2017 roku, bo wtedy były już pierwsze kombinacje z paskami.
    To, że Ty nie wiedziałeś, szczególnie mnie nie dziwi. Czemu mnie nie dziwi, że na forum AR ktoś nie ma wiedzy o wadach w silnikach innych marek? A jak Cię zapytam o poważną wadę silnika D4204T14 czy D4204T5 to wiesz o czym mowa, czy jednak nie bardzo?
    Nie wiem, mam to narysować jeszcze?

Tu masz rację, powinna być dwuletnia gwarancja na naprawę.
    Powinna. Aczkolwiek dziwi mnie podejście polskich ASO, bo to, że nie dają swojej gwarancji, nie zwalnia ich z rękojmi na usługę i części, która wynika z przepisów KC.

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Ale kolego, przecież Ci pisałem,że jest masa artykułów czemu nowa wersja również będzie awaryjna ponad normę-zmiana paska jest wyeliminowaniem jedynie jednego z problemów tego silnika.Zamiast pfrzeczytać opinię mechaników, którzy rozebrali i porównali tą konstrukcjE z poprzednikiem to z uporem maniaka bronisz tego silnika.
    Nie dziw się, to standard u Żuczka. Jak czytałeś jego posty, to zauważysz, że wszystko nt. tego silnika to gdybanie, jego własna opinia nie poparta niczym innym niż przeczuciem. Proponowałem mu, żeby sam sobie sprawdził jak wygląda np. sprawa z pierścieniami, to stwierdził, że mu to niepotrzebne, ale dalej brnie, że to będzie bezproblemowy silnik.
    A wszystko dlatego, bo będzie montowany w AR...
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-07-2024 o 15:16

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Tonale 130KM

Domyślnie

Ten silnik to największy badziew na rynku,wspomnę o luzie osiowym wału pojawiającym się przy przebiegu ok 40tyś km.Jest o tym filmik RommieRen na YT.Jak dobrze,że jeszcze kupiłem Tonale z silnikiem Fiata bo kto wie czy tego gówna nie wpakują do Tonale.
    Ostatnio edytowane przez Jenks ; 27-07-2024 o 17:24

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Masz rację, że bez sensu bronić silnika który jest tylko uzupełnieniem oferty Juniora i w samej sprzedaży nie odegra dużej roli. Wycena tej wersji jest tak wysoka, że tylko totalny ignorant wybierze hybrydę zamiast elektryka. Dopłata do bezawaryjnego i taniego w eksploatacji elektryka jest symboliczna, jeśli doliczymy dopłaty.
    Biorąc pod uwagę złą historię 1.2 PT to masz rację - bezpieczniej zakupić wersję elektryczną, nawet jeśli nowa wersja tego silnika będzie mniej problematyczna niż wcześniejsze odmiany.

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Masz rację, że bez sensu bronić silnika który jest tylko uzupełnieniem oferty Juniora i w samej sprzedaży nie odegra dużej roli. Wycena tej wersji jest tak wysoka, że tylko totalny ignorant wybierze hybrydę zamiast elektryka. Dopłata do bezawaryjnego i taniego w eksploatacji elektryka jest symboliczna, jeśli doliczymy dopłaty.
    Biorąc pod uwagę złą historię 1.2 PT to masz rację - bezpieczniej zakupić wersję elektryczną, nawet jeśli nowa wersja tego silnika będzie mniej problematyczna niż wcześniejsze odmiany.
    Czyli jak ktoś nie chce elektryka to po prostu musi kupić inne auto.
    Dlatego właśnie piszę,że ze względu na zastosowany silnik nie wróżę sukcesów temu autu.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Dlatego właśnie piszę,że ze względu na zastosowany silnik nie wróżę sukcesów temu autu.
    https://next.gazeta.pl/next/7,168930...=1722097289417

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Jak ktoś nie chce elektryka to niech kupi bazowe Tonale z wyprzedaży. Wyjdzie w bardzo zbliżonej cenie.
    Na sukces modelu awaryjność 1.2 PT nie będzie miało dużego wpływu. Ci co boją się awaryjności i tak nie biorą Alfy pod uwagę a reszta będzie miała w nosie legendy o Puretechu.
    Jakby przeciętny kupujący przejmował się legendą PT to sprzedaż Peugeota/Citroena/Opla by się załamała.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

Przeciętny kupujący nie ma zielonego pojęcia o sławie Puretecha.

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał ochkarol Zobacz post
    Przeciętny kupujący nie ma zielonego pojęcia o sławie Puretecha.
    No myślę że w tym momencie, kiedy sytuacja jest tak nagłaśniana to wygląda to trochę inaczej.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

Wyglądałaby, gdyby pisano o tym na ogólnych portalach typu WP, ONET.