Strona 36 z 46 PierwszyPierwszy ... 2627282930313233343536373839404142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 460

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał ochkarol Zobacz post
    Wyglądałaby, gdyby pisano o tym na ogólnych portalach typu WP, ONET.
    Przecież o pozwie zbiorowym pisano na głównych portalach.Ja wogole nie interesując się Citroenami czy Peugeotami dowiedziałem się o tym z neta

ZBANOWANY Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Przeciętny kupujący nowe auto ma to w 4 literach, problem być może zauważy kiedy będzie miał problem ze sprzedażą, jeśli nie odda auta w rozliczeniu biorąc kolejne. osoby fizyczne kupujące nowe auta to zdecydowana mniejszość klientów salonów, a tacy co trzymają auto dłużej niż spłata rat/leasingu to też niewielki odsetek. Klienci flotowi mają ten problem w duszy, bo silnik czas leasingu spokojnie opęka, a nawet jak nie to jest na gwarancji serwisowany w ASO. Problem 1.2 PureTecha jest problemem drugiego/kolejnego właściciela, więc dla koncernu nie istnieje, dopóki w excelu zgadza się sprzedaż, emisje i koszt napraw gwarancyjnych. W Polsce kraju 15-letnich używek jest to problem istotny i medialny, w Europie niekoniecznie. Jak księgowi dojdą do wniosku, że jest problem to inżynierowie go ogarną. Na razie najwyraźniej problem jest na tyle mało widoczny w tabelkach koncenu, że ograniczyli się do działań marketingowych (przedłużenie gwarancji), a zmiany techniczne (pasek->łańcuch) ograniczyły się do wersji MHEV silnika.
    Świat jednorazówek.
    Ostatnio edytowane przez Machaju ; 29-07-2024 o 13:00

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    osoby fizyczne kupujące nowe auta to zdecydowana mniejszość klientów salonów, a tacy co trzymają auto dłużej niż spłata rat/leasingu to też niewielki odsetek. .
    Skąd masz te dane? Jakieś liczby podasz i źrodło?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Przecież o pozwie zbiorowym pisano na głównych portalach.Ja wogole nie interesując się Citroenami czy Peugeotami dowiedziałem się o tym z neta
    Widzisz, nawet nie zapamiętałem. Wspomniano i tyle. Na forach temat powraca i na specjalistycznych portalach ale tego za dużo ludzi nie czyta.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Żuczek masz niebywałą tendencję do chwalenia każdego gówna które jest ze znaczkiem alfy romeo. I nieważne że to przestylizowany peugeot 2008 który z alfą ma tyle wspólnego ile jest tam plastików z tym napisem. Sam chwyciłem się na ich stary numer i kupilem fiata mito "podobnego" do 8c i tak też przedstawial to ich marketing. Nie żałuję ale to nie było nic nadzwyczajnego tylko dla 30 letniego wówczas dzieciaka było wtedy wow. Ale przynajmniej miało graty nie wymagające specjalnej troski. Co do nudnych toyot to Yaris GRfour czy takaż sama corolla (choć na razie w stanach) zjadają takie milano na śniadanie. A w elektrykach nie wiem głupie xiaomi czy nawet MGw lepszych wersjach. Zwykla corolla 2.0 którym jezdzi przyslowiowy rep ma poniżej 8 s do setki (toyota podaje 7.5) i sie nie psuje, a oddawanie mocy jest perfekcyjnie płynne. W przeciwieństwie do montowanego np. w Giuletcie (przy której corolla to dla wielu kupa) a chwalonego przecież tjeta który wypuszczany na koniec produkcji pod normą euro 6 zapewnia kangura przy każdej zmianie biegu poniżej trzeciego. I tu też wielkie marketingowe larmo bo junior zapewnia wspaniałe wrażenia a że silnik okrzyknięty najgorszym syfem ostatnich lat to nie ważne.A jak dali znaczek alfy to za byle.perdółkę każą sobie dopłacać jak w maybachu. No są pewne granice kurna. I serio są inne marki produkujące przyjemniejsze auta niż Stellantisowa AR.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 01-08-2024 o 22:17

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

"nudnych Toyot"... Żeby choć ułamek tego co Toyota dla kierowcy i frajdy z jazdy czy konkurencyjności ma torach AR oferowała.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    "nudnych Toyot"... Żeby choć ułamek tego co Toyota dla kierowcy i frajdy z jazdy czy konkurencyjności ma torach AR oferowała.
    Oferuje też potencjalny święty spokój a wozidła dla "grzybiarzy" typu yaris jeżdżą fajniej niż sportowe mito i mówię to z autopsji (akurat mam gr sporta ale to nic nie wnosi w tej kwestii do sprawy bo to wersja stylistyczna nie napędowa).
    A milano będzie miało kilka procent sprzedaży w porównaniu z yaris crossem mimo kilku wad crossa, wielu ładniejszych elementów w milano i podkreślania na każdym kroku jej supremacji nad innymi autami z tego segmentu.
    Ale nie o tym. Uważam że tylko desperat albo osoba nieświadoma kupi to auto ze skaszanionym konstrukcyjnie silnikiem, kiedyś to trzeba będzie sprzedać i nie będzie to łatwe w kombinacji Alfa Romeo+puretech.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 02-08-2024 o 09:11

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Sam chwyciłem się na ich stary numer i kupilem fiata mito "podobnego" do 8c i tak też przedstawial to ich marketing. Nie żałuję ale to nie było nic nadzwyczajnego tylko dla 30 letniego wówczas dzieciaka było wtedy wow. Ale przynajmniej miało graty nie wymagające specjalnej troski.
    To prawda, Mito było jedną z najgorszych Alf w ostatnich 30 latach, do tego wybrałeś wersję z najgorszym dostępnym silnikiem ale i tak zrobiłeś lepszy ruch niż kupując wtedy Yarisa. Jakbyś kupił Mito z T-jetem to pewnie jeździłbyś nim do dzisiaj.

Co do nudnych toyot to Yaris GRfour czy takaż sama corolla (choć na razie w stanach) zjadają takie milano na śniadanie. A w elektrykach nie wiem głupie xiaomi czy nawet MGw lepszych wersjach.
    Toyota ma ciekawe limitowane wersje... i co ma to wspólnego z Juniorem? Cała masówka którą produkują jest nudna jak flaki z olejem.

Zwykla corolla 2.0 którym jezdzi przyslowiowy rep ma poniżej 8 s do setki (toyota podaje 7.5) i sie nie psuje, a oddawanie mocy jest perfekcyjnie płynne. W przeciwieństwie do montowanego np. w Giuletcie (przy której corolla to dla wielu kupa) a chwalonego przecież tjeta który wypuszczany na koniec produkcji pod normą euro 6 zapewnia kangura przy każdej zmianie biegu poniżej trzeciego.
    Nie wiem o jakim kangurze piszesz, być może w Fiacie występuje ale w Giulietcie ze zwykłem T-jet-em nic takiego nie zaobserwowałem. A co do CVT to litości - gorszej przekładni dla miłośnika prowadzenia to chyba nie ma - jednostajne wycie na wysokich obrotach nazywasz przyjemnym przyśpieszaniem ?

I tu też wielkie marketingowe larmo bo junior zapewnia wspaniałe wrażenia a że silnik okrzyknięty najgorszym syfem ostatnich lat to nie ważne.A jak dali znaczek alfy to za byle.perdółkę każą sobie dopłacać jak w maybachu. No są pewne granice kurna. I serio są inne marki produkujące przyjemniejsze auta niż Stellantisowa AR.
    Jeśli kupujesz samochód jak pralkę to Toyota jest dobrym wyborem. Użyteczna i ekonomiczna, rzadko się psuje, nawet zabezpieczenie antykorozyjne jest podobnej jakości jak w pralce.
    Dla tych, którzy oczekują czegoś więcej a nie chcą/nie mogą kupić rasowej Alfy jak Giulia/Stelvio, jest właśnie Junior. W tym segmencie musi być kompromis - i w Juniorze jest takich pełno. Tylko mam wrażenie, że wielu uważa że lepiej żeby nic nie wypuścili niż Juniora z francuskim silnikiem. Jestem innego zdania, są kierowcy którzy zamiast jeździć paskudnym Yarisem Cross wolą podróżować ładnym Juniorem, z normalną skrzynią i przyjemnym prowadzeniem. nawet jeżeli będzie to oznaczać większy koszt zakupu i większe koszty serwisowe. Nie odmawiaj im tego, nawet jeżeli sam wolisz praktyczny samochód klasy AGD.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Nie zauważyliście jeszcze, że nawet najgorsza Alfa jest lepsza od najlepszej nudnej Toyoty. Dlaczego? Bo to Alfa Romeo [emoji28]
    Nie jeździ najszybciej i najlepiej, ale za to będzie miała problematyczny silnik.

Czego nie rozumiecie?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

ZBANOWANY Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Jeśli chodzi o bezawaryjność, to wolnossącego 1,4 w Mito pozazdrości niejeden tojociarz z D4D.