Strona 39 z 46 PierwszyPierwszy ... 293031323334353637383940414243444546 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 460

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Kurczę, Ty się nie boisz, a dalej wspierasz arabów jeżdżąc ICE, mimo, że AR ma w ofercie już EV.
    Why?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
    Pewnie że się boi / zna wady / ograniczenia ale cii, pod dywan. I jeszcze dla frajdy jak kiedyś pisał kupił żłopiącego benzynę i oleje oraz prąd w warsztatach TSa , zamiast dla frajdy Topolino czy Ami elektryczne oczywiście.

Żuczek nikt nie jest w stanie wszystkim jeździć i to w każdych warunkach, na limicie, w korkach , w każdą pogode itd. Ale chyba nikt (bo @metan'owi zarzucasz że czymś tam nie jeździł, Juniorem i śmiał wybrać - wydać SWOJE pieniądze na coś innego) ale to nie @metan a Ty @Żuczek co rusz doradzasz co kto ma kupić, co powinien był kupić, i wiesz co dla kogo lepsze. Jaką odpowiedzialność weźmiesz na siebie gdy ktoś dziwnym trafem Twych rad posłucha i kupi co doradzasz to się z.. zepsuje? można się domyślać - jakaś sztampowa odpowiedź Alfisti "to był pech" , "trzeba mieć szczęście" (wtf???) , " inne też" (to najlepsze zwłaszcza gdy się okazuje że kurde... inne jednak nie też ) .
    Ale to tak wiesz... jak to grzecznie powiedzieć : Twoja nie mająca żadnej wartości rada, kontra wydane , o konkretnej wartości czyjeś pieniądze - co jednak przeważnie przed ich wydatkiem jest poparte czyś więcej niż głupi fanatyzm i wyłapywanie życzeniowe pojedynczych zdań, z testów osób które nic nie potrafią i za nic nie odpowiadają - czyli yutuberów. Ten zawód nie wymaga żadnych kwalifikacji i nie bierze odpowiedzialności za nic. Naprawdę czymś takim się kierujesz?

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Żuczku, jak trzeba wyprzedzić TIRa na krajówce to liczą się rzeczywiste konie i moment a nie wrażenia. Tymczasem cyferki są bezwzględne dla tonale czy juniora względem np. Lexusa z cvt, a wg testów dziennikarzy i tak do katalogu trzeba dołożyć+ sekundę.
    A w innym wątki mundrale piszą, że moc auta nie ma znaczenia))))))

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Kurczę, Ty się nie boisz, a dalej wspierasz arabów jeżdżąc ICE, mimo, że AR ma w ofercie już EV.
    Why?

Może dlatego ;-):
    https://www.msn.com/pl-pl/motoryzacj...=94#fullscreen

Drożej kupujesz, drożej jeździsz, taniej odsprzedasz. Ale przynajmniej marzniesz w zimie itp.

Zaraz ktoś powie że przecież mogę ładować za darmo z paneli - tak, tych w które musze zainwestować kolejne kilkadziesiąt tys. i które dają najwięcej prądu wtedy gdy jestem właśnie tym autem poza domem.
    Żeby nie było -popieram napęd elektryczny (w końcu poniekąd z tego żyję), ale co chwilę są artykuły z info że lada dzień nowa generacja akumulatorów bijąca na głowę poprzednie, bo już opracowana, tylko komercyjne wdrożenie. I to się w końcu wydarzy.
    Kto wtedy kupi używane auto z 200 km zasięgu, a jeśli tak to za ile?
    Do tej układanki dołożyła się też tesla mocno obniżając jakiś czas temu cenę (w obawie przed chińczykami) rozwalając wartość rezydualną używek.
    Czemu wielkie sieci typu Hertz się ich pozbywają? Głupi są, nie umieją liczyć? Nie, po prostu w całym rachunku nie opłaca się to, mimo że kupili je w ramach spec umowy z teslą.
    Tak parafrazując - nie raz już słyszałem rady - buduj pałac z 400 m2 z 10-toma sypialniami zamiast dom 160m2 z 5-ma pokojami, tylko dziwnym trafem od ludzi którzy mieszkali w pokoju u ich rodziców. Od kogoś kto za budowę się faktycznie bierze, takich rad raczej nie słychać.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 09-08-2024 o 09:32

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    owszem jest - wkleilem Wam film ale nie chceci tego widzieć.
    Junior już jest i wiadomo jak wygląda można w nim siąść i popatrzeć co w nim jest.I naprawdę nic nadzwyczajnego, efekt nowości ot co, ale ok kwestia gustu. Ja mam wrażenie ze tu zaraz lzy sie poleją że się tym wszyscy nie zachwycają i są tacy nieswiadomi jaki to skarb. Dlaczego kupilem miciaka tez pisalem mimo wszystko podobienstwo do punto bylo mniej uderzajace niz tu do puga. Ile um ma kataforeza na podwoziu też zapewne wiadomo ale założę się że na gumowaną podłogę nie ma co liczyć (tak wgl nie ja zaczalem temat konserwacji tylko obalam argument że tu będzie jakoś nadzwyczajnie a gdzie indziej jest dramat). Przejechałem miciakiem ponad 150 kkm i to auto po prostu nie było komfortowe i męczące a w długą trasę już wgl. I nie inaczej na dziury po mieście. Owszem było stabilne przy większej prędkości ale na łukach zwłaszcza z nierówną nawierznią już niezbyt. Inaczej jak fiacior ten to wgl tylko mistrz prostej i typowy tapczan ale płyniesz nie jedziesz co bywa wygodne przy kapeluszniczej jezdzie (gdyby nie ten manual). Od kilkunastu lat pokonuję podobną trasę gdzie jest kilka "testowych"łuków przez które przejechałem kilka tys razy. Wprawdzie miciakiem zaczalem tam jezdzic pod koniec jego żywota u mnie więc może jakieś tam zuzycie zawieszenia wchodzi w grę ale yarisem jestem w stanie pokonać go szybciej i bez ściśniętych półdupków, po prostu z poczuciem kontroli i większym komfortem na codzień. I masz racje to tylko hipoteza ze junior bedzie twardy jak mito i na codzien uciazliwy - sie zobaczy. A pisze o tym dlatego ze to ty twierdzisz ze inny samochod nie moze dawac przyjemnosci z.prowadzenia tylko alfa i alfa. A elektrykow sie nie boje tylko nie mam zamiaru pogarszać sobie jakości życia planując codzienne ładowania za 10 tys. zl zaoszczędzone na paliwie po czym odsprzedam go ze stratą kilka razy większą (to że utrata wartości auta elektrycznego jest większa też już wiadomo. Nie zniechęcam nikogo nie mój problem że.ktoś się wpierdzieli w zakup auta z tym silnikiem. Tylko slucham o wspaniale prowadzącym się supersamochodzie bez wad bijącym na głowe inne co jest nieprawdą.
    Nic dodać nic ująć. Sama prawda.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Przejechałem miciakiem ponad 150 kkm i to auto po prostu nie było komfortowe i męczące a w długą trasę już wgl. I nie inaczej na dziury po mieście. Owszem było stabilne przy większej prędkości ale na łukach zwłaszcza z nierówną nawierznią już niezbyt.
    Masz rację, Miciak był twardo zawieszony przez co w mojej ocenie bez sensu w z 1.4 wolnossącym. Zawsze się dziwiłem, dlaczego kobitki kupowały taką wersję do kręcenia się po mieście, chyba tylko te które wcześniej nie robiły jady próbnej.
    Z T-jetem to już bardzo fajna wersja prawie hot hatcha - wprawdzie moc jeszcze nie taka ale wrażenia już zbliżone i zawias odpowiednio twardy Wtedy to się trzyma kupy a brak kmfortu przy tak prostym zawiasie jest zrozumiały przy tej klasie wozu.

I masz racje to tylko hipoteza ze junior bedzie twardy jak mito i na codzien uciazliwy - sie zobaczy.
    Będzie jędrny i sztywniejszy niż większość konkurencji ale Mito raczej nie przebije Jeśli przy tak prostym zawieszeniu chcą wycisnąć pewniejsze prowadzenie musi to się odbić kosztem komfortu, tyle że weź po uwagę że nie każdemu to przeszkadza.

A elektrykow sie nie boje tylko nie mam zamiaru pogarszać sobie jakości życia planując codzienne ładowania za 10 tys. zl zaoszczędzone na paliwie po czym odsprzedam go ze stratą kilka razy większą (to że utrata wartości auta elektrycznego jest większa też już wiadomo. Nie zniechęcam nikogo nie mój problem że.ktoś się wpierdzieli w zakup auta z tym silnikiem. Tylko slucham o wspaniale prowadzącym się supersamochodzie bez wad bijącym na głowe inne co jest nieprawdą.
    Walisz legendami nie popartymi faktami. Jeżdżąc wokół komina ładujesz w nocy w garażu, przy Juniorze by to było pewnie 2-4 razy w tygodniu, w zależności od przebiegu. Wygodnie bo nawet na stację nie musisz jeździć. Na trasy i tak miasz Fiaciora.
    Co do utraty wartości to obecnie jest efekt dopłat do nowych, jak wejdą dopłaty do używek to sytuacja może się odwrócić - ludzie będą polować na używane elektryki. Zresztą, jak długo jeździsz samochodem to utrata wartości nie ma takiego znaczenia a ważny jest komfort jazdy - ten w elektryku jest najwyższy ze wszystkich rodzajów napędu. Do tego super elastyczność i dobre osiągi. O ekologicznych aspektach tez nie wolno zapominać.

- - - Updated - - -

Why?

W ofercie ma ale jeszcze nikt go na oczy zarejestrowanego nie widział.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Czyli gadasz jedno i to samo. W sumie nie wiem po co bo i tak chyba nie masz zamiaru kupować żadnego z aut które wymieniasz. Mówię o realnym zamiarze, nie gdybaniu. I ja również nie mam zamiaru kupować auta na belce, z awaryjnym silnikiem, świetnie prowadzącego się tylko w teorii i z przeciętnym przyspieszeniem, jak za te podobne pieniądze mogę kupić np. CHR (akurat nie ja wywołałem temat nudnej toyoty ale skoro już to proszę),z wielowahaczem, lepiej przyspieszającą, mniej palącą, większą (akurat to kryterium nieważna dla mnie ale ważne dla wielu osób)i stylistycznie niczego sobie(choć akurat bardziej podoba mi się I gen). Choćby nawet sam Nicola Romeo się na tym juniorze z zaświatów podpisał. I niech każdy zostanie przy swoim.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 15-08-2024 o 17:25

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Żuczek nam tu napisał, jakie to eko...

Nie ma żadnych ekologicznych aspektów.
    Prąd nie bierze się z powietrza.
    Baterie nie produkują się same i z powietrza.
    Koszty dla środowiska produkcji elektryka są znacznie większe niż spalinowego.
    Utylizacja elektryka jest znacznie droższa. I tak dalej.
    A super elastyczność i dobre osiągi? Fakt, ciągnie od samego dołu i ma kopa.
    Tylko dlaczego wszystkie elektryki jeżdżą na trasach w kolumnach Tirów?
    Ach i dżwięk. Masz samochód, który nie wydaje dźwięku. Cudowna ta motoryzacja elektryczna.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Kolejny powód żeby kupić elektryka a zwłaszcza niszowego juniora:
    https://autovista24.autovistagroup.c...rope-in-april/
    https://motoryzacja.interia.pl/wiado...wa,nId,7756694.
    Jeśli wierzyć podanym danym to hertz traci na każdym elektryku w przeliczeniu ok 30 tys pln.
    Wartość rezydualna z rynku niemieckiego elektryka po 3 latach 40 % kontra 55 % dla hybryd a biorąc pod uwagę ostatni trend będzie jeszcze gorzej.

Biorąc powyzsze pod uwagę:
    - - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Zresztą, jak długo jeździsz samochodem to utrata wartości nie ma takiego znaczenia a ważny jest komfort jazdy - ten w elektryku jest najwyższy ze wszystkich rodzajów napędu. Do tego super elastyczność i dobre osiągi.
    Tak może napisać tylko dziecko albo miliarder -to odnośnie utraty wartości.
    A odnośnie komfortu napędu i osiągów- nadal polecam przejechać się dobrą hybrydą
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-08-2024 o 12:57

ZBANOWANY Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Tak może napisać tylko dziecko albo miliarder -to odnośnie utraty wartości.
    A odnośnie komfortu napędu i osiągów- nadal polecam przejechać się dobrą hybrydą
    Po prostu łatwo wydaje się czyjeś pieniądze. Stąd te eko-porady benzynowego kierowcy.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Czyli gadasz jedno i to samo. W sumie nie wiem po co bo i tak chyba nie masz zamiaru kupować żadnego z aut które wymieniasz. Mówię o realnym zamiarze, nie gdybaniu. I ja również nie mam zamiaru kupować auta na belce, z awaryjnym silnikiem, świetnie prowadzącego się tylko w teorii i z przeciętnym przyspieszeniem, jak za te podobne pieniądze mogę kupić np. CHR (akurat nie ja wywołałem temat nudnej toyoty ale skoro już to proszę),z wielowahaczem, lepiej przyspieszającą, mniej palącą, większą (akurat to kryterium nieważna dla mnie ale ważne dla wielu osób)i stylistycznie niczego sobie(choć akurat bardziej podoba mi się I gen). Choćby nawet sam Nicola Romeo się na tym juniorze z zaświatów podpisał. I niech każdy zostanie przy swoim.
    Piszesz o tym dziwolągu, w którym z tyłu siedzi się jak w czołgu a wyciszenie wnętrza jest na poziomie kartonowego pudła?
    Nie żartuj, dać za to 140 tys. i delektować się orzyspieszeniem na poziomie 11 sekund…. Nie ma startu do Juniora nawet pod względem praktyczności a to już prawdziwa potwarz. W cenie mocniejszej hybrydy masz już elektrycznego juniora ze wszystkimi zaletami tego napędu a nie podrabianą hybrydę, która płynnością jazdy może tylko nieudolnie go naśladować. I do tego jeszcze dopłatę odliczysz.
    Co do utraty wartości to te dane są zaniżone przez liczenie utraty wartości katalogowej na którą przecież każdy kupujący elektryka dostał dopłatę. Zresztą jakby każdy przy zakupie samochodu, brał pod uwagę głównie utratę wartości to nikt by nie kupił Alfy na naszym forum tylko wszyscy jeździli by Toyotami. Dla mnie ostatni argument przy zakupie, z reguly to głównie statystyka która nie bierze pod uwagę polityki rabatowej danej marki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk