To niech się przekonują inni czy przeprojektowane na lepsze
To niech się przekonują inni czy przeprojektowane na lepsze
Ja się pytam: gdzie jest Tomtrz, obrońca uciśnionych elektryków. Ten, który krzyczał do mnie, że maserati granturismo będzie tylko elektryczne, że wszyscy przesiądziemy się na elektryki szybciej, niż nam się wydaje. A tu patrz - od dwóch miesięcy volvo reklamuje xc60 z silnikiem benzynowym, vw będzie likwidowało fabryki. No tak - byłbym zapomniał - przecież są jeszcze chińskie elektryki, które szturmem zawojują nasz rynek. Właściwie już kolejki się ustawiają. Rolnicy tego potrzebują, młodzi i starzy nie mogą się doczekać. Ech... szkoda gadać. Rynek i rozsądek kupujących zweryfikował tę prawdę nam objawioną.
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 04-10-2024 o 10:43
Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.
Bo elektryki są fajne.
Jak są tańsze (w końcu prostsze, R&D silnika spalinowego a elektrycznego to jest w ogóle inna planeta), jest pod nie infrastruktura (ładowanie, serwisy) i jest skąd brać prąd (wydolna produkcja i dystrybucja).
Żadne z w/w nie jest aktualnie spełnione.
Dołożyłbym do listy życzeń sensowny czas ładowania.
Widzieliście aktualną reklamę najnowszej Alfy Romeo ? - 0-60 czas... Niee to nikogo nie obchodzi , zakochanie obchodzi.
Wpisuje sie w "trojeczka i wchodzimy w zakręt" skądinąd sympatycznego pana Maklowicza. Kurde... Alfa Romeo.
Jak się okazało że nie potrafi zbudować auta z osiągami to....osiągi nieważne. Super.
Ja sie własnie doczytałem (potwierdzone filmikiem na YT) że Prius V czyli wielkie auto dla taksówkarzy 0-100 robi w 6,7 s. Tak więc osiągami junior w najmocniejszej ultra wersji może konkurować z japońska taksówką. To co jedynie pozostaje styl i wygląd a tu jak juz zdążyliśmy się zorientować że szału nie ma.