Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo jest marką premium, Milano nie powinno być wyjątkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję, że jestem w błędzie ale po tym jak zobaczyłem zdjęcia Milano, które wyciekły do sieci z jazdy testowej, to aż pacież zmówiłem. Na tę chwilę samochód prezentuje się wyjątkowo brzydko. Plus jeszcze polityka Alfy o tych elektrykach jest dodatkowym ciosem.
Warto zwrócić uwagę, że Unia zgodziłą się na to by po 2035 auta miały silniki spalinowe, pod warunkiem, ze będą śmigały na e-fuel.

W maskowani rzeczywiście nie oszałamia, ale może po jego zdjęciu będzie jednak lepiej: LINK.

Ciekawe czy zawieszenie jest całe przeniesione z Peugeota - jeśli tak, to mogą ustawiać je jeszcze kilka miesięcy a i tak dużo nie wymodzą :)

Ciekawe czy zawieszenie jest całe przeniesione z Peugeota - jeśli tak, to mogą ustawiać je jeszcze kilka miesięcy a i tak dużo nie wymodzą :)

Widać że nie masz pojęcia ile zmienia zmiana nawet niewielka , ustawień (już poza kątami , sprężyn ich stosunku przód tył , charakterystyki amortyzatorów czy uwielbianego przez Alfisti krótkiego przełożenia maglownicy, punktów mocowania czy sztywności stabilizatorów itd , tego samego w sensie punktów mocowania zawieszenia .
Obecnie to nie jest kwestia możliwości technologicznych a wyważenia marketingowego dla przewidywanej grupy odbiorców .

Ostatnia edycja:
Ciekawe czy zmienią zdanie i w przyszłości będą wydawać też e-fuel silniki.

Widać że nie masz pojęcia ile zmienia zmiana nawet niewielka , ustawień (już poza kątami , sprężyn ich stosunku przód tył , charakterystyki amortyzatorów czy uwielbianego przez Alfisti krótkiego przełożenia maglownicy, punktów mocowania czy sztywności stabilizatorów itd , tego samego w sensie punktów mocowania zawieszenia .
Obecnie to nie jest kwestia możliwości technologicznych a wyważenia marketingowego dla przewidywanej grupy odbiorców .

A byś się zdziwił, sam przed Giuliettą miałem Fiata Bravo w wersji Sport, który właśnie miał zmodyfikowane zawieszenie względem zwykłej wersji (obniżone i usztywnione) i faktycznie prowadził się dużo lepiej niż zwykła wersja, układ kierowniczy miał też zmniejszoną siłę wspomagania. I to wszystko bez większych zmian w konstrukcji zawieszenia.
Wynik? Samochód prowadził się lepiej ale komfort jazdy zmniejszył się drastycznie, na co dzień wóz był męczący w użytkowaniu a przyjemności z jazdy i tak nie było należycie bo układ kierowniczy nie był należycie komunikatywny. Tak właśnie wychodzi poprawianie prostego zawieszenia, zawsze jest coś za coś. Ja nowe Bravo sprzedałem po roku będąc nieźle w plecy bo nie byłem zadowolony.
W Alfie taki numer nie przejdzie, to crossover więc komfort musi być a obniżyć za bardzo się nie da. Bez większych modyfikacji nie będzie należytego efektu, do tego układ kierowniczy we francuzach jest totalnie bez czucia, bez większych zmian też będzie lipa.

- - - Updated - - -

W twojej wyobrazni. Pewnie i w zamierzeniach i deklaracjach szefów.
Ale realnie a także w świadomosci społecznej dłuuuugo jeszcze nie będzie.

Marka klasyfikowana jest jako premium i Twoje gderanie nic tu nie zmieni.

Widzisz Andrzeju, nie znasz się. Kolega Żuczek ci wszystko wyjaśnił. Weź go na inżyniera, to ci w końcu te twoje zabawki torowe odpowiednio ustawi i będziesz szybszy niż Kubica :)

Widzisz Andrzeju, nie znasz się. Kolega Żuczek ci wszystko wyjaśnił. Weź go na inżyniera, to ci w końcu te twoje zabawki torowe odpowiednio ustawi i będziesz szybszy niż Kubica :)

:)
Obawiam się że nawet gdyby potrafił jakimś cudem! wsadziłby mi napęd elektryczny i nie przyjechałbym połowy trackdaya oczywiście w tej połowie ograniczając predkosc . Za zawieszenie raczej nie pozwoliłbym mu się brać.

Żuczek nie ma nawet co komentować tego co opisałeś. Poziom tester amator yutubowy. W Alfie są debile w takim razie i wydają gruby hajs na wynajęcie torów zespoły inżynierów i mechaników (to Milano na zdj powyżej stoi na wagach co oznacza że kombinują z wysokością twardością sprężyn może rozkładem ciężkich elementów stabilizatorami s na pewno z kwsz pochylniami zbieżnościami oponami i Bóg wie czym jeszcze . To wszystko to grube pieniądze. Nawet w Alfie z mafijnego kraju raczej to nie jest ich pranie a jakiś cel. Konstruować akurat potrafią. Wykonanie i serwisowanie inna sprawa ale może pod nie-wloskimi skrzydłami coś z tego będzie. O ile to wciąż x kierunek pt "wzorujemy się na japoncach" to nic tylko przyklasnąć !

Czy ja coś pisałem o ustawianiu zawieszenia do jazdy po torze? Twierdzę tylko, że z "g...... bicza nie ukręcisz" i bez większych modyfikacji z zawieszenia Peugeota nie zrobisz świetnie prowadzącej się Alfy, która przy okazji nie będzie twarda jak taczka. Andrzej twierdzi inaczej na podstawie "doświadczeń torowych" bo jak powszechnie wiadomo ustawienie zawieszenia na tor idealnie się sprawdza podczas codziennego użytkowania :) Ja twierdzę inaczej i już za kilka miesięcy się przekonamy kto ma rację. Mam nadzieję, że chłopaki wsadzą na tył "wielowahacz" i Milano faktycznie będzie prowadzić się najlepiej w klasie.

r

Marka klasyfikowana jest jako premium i Twoje gderanie nic tu nie zmieni.

Kto dokonuje tej klasyfikacji? od kiedy jest to marka premium? Na tym forum mój przyjacieł Tomtrz, w czerwcu 2018, napisał:
Nie ma żadnej jednoznacznej i oficjalnej kategoryzacji w tej kwestii. Segmenty C/D/E nie wyznaczają czy auto jest premium czy nie, tylko po prostu jego wielkość. Auto segmentu E to po prostu duży sedan, co wcale nie oznacza, że jest on z automatu premium.

Metod klasyfikacji jest całe mnóstwo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

No ale co z tego, Żuczku? udaj się swoją alfą PREMIUM do ASO, a potem udaj się Lexusem do ASO. Albo BMW.
A potem zdaj nam relacje.

Ostatnia edycja:
Kto dokonuje tej klasyfikacji? od kiedy jest to marka premium?
A jakie to ma znaczenie dla Ciebie czy to jest marka premium? Dzwonię do serwisu, umawiam się na konkretny dzień i godziną, zostawiam swoje auto i wracam do domu zastępczym z serwisu i czekam na telefon, kiedy mogę odebrać swoje auto. Dostaję fakturę z terminem płatności 14 dni. I tak od 20 lat nawet przy okresowych przeglądach. Mam w dup.., czy to jest premium, czy nie.

oooo i kolejny temat do śmieci <3

Skoro pchają go do Jeepa Avengera, a teraz do Fiata 600, to jest dość prawdopodobne, że trafi i do Milano, które z Avengerem i 600tką ma być technicznie bliźniacze.

Poza tym coraz więcej artykułów w sieci zawiera informację, że ewentualna hybryda będzie właśnie z PureTechem.

Ostatnia edycja:
Z tego co można wyczytać, będzie nowy Puretech ale na łańcuszku.
VTI (też na łańcuszku) również Francuzom nie wyszedł. :P

Amortyzatory
Powrót